Ford Motor cere eliminarea taxelor vamale si standarde comune in privinta poluarii

Ford Motor cere eliminarea taxelor vamale si standarde comune in privinta poluarii
Reprezentantii Ford Motor vor eliminarea taxelor vamale aplicate pentru comertul cu Statele Unite si Europa si vor adoptarea unor standarde comune pentru siguranta si mediu, in viitorul tratat de liber schimb.
Distribuie pe Facebook

Vicepresdintele Ford in Europa, Wolfgang Schneider, considera ca aceste taxe vamale si regulile privind calitatea vehiculelor si emisiilor poluante implica costuri mari si impiedica dezvoltarea unor modele uniforme pe piata mondiala. "Valoarea unui acord de liber schimb sta mai mult in eliminarea barierelor legislative decat in cele tarifare", a explicat Schneider.

Taxa pentru a importa o masina din SUA este de 2%, iar pentru una din Europa este de 10%. De asemenea, pentru vehiculele comerciale, aceste taxe se ridica la 22% in cazul celor americane si la 10% pentru modelele europene, a subliniat vicepresedintele Ford in Europa.

"Daca se va ajunge la un acord de liber schimb, acesta va permite producatorilor auto sa dezvolte vehicule cu destinatie internationala, ceea ce va imbunatati marjele de profit si va reduce preturile pentru cumparatori", a mai adaugat Schneider.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 7 Martie 2013