General Motors a facut cel mai mare profit din istorie

General Motors a facut cel mai mare profit din istorie
Distribuie pe Facebook
Constructorul auto american General Motors Co a anuntat ca in 2011 a inregistrat un profit record, la doi ani dupa ce a fost salvat de la faliment de contribuabilii americani, transmite AP.
Gratie vanzarilor solide in SUA si China, GM a inregistrat in 2011 un profit net de 7,6 miliarde de dolari, depasind precedentul record de 6,7 miliarde de dolari inregistrat in 1997, in perioada de boom a vanzarilor de camionete si autovehicule de teren.
Divizia din America de Nord a inregistrat un profit inainte de taxe de 7,2 miliarde de dolari, in schimb GM a pierdut 700 milioane de dolari inainte de taxe in Europa si 100 milioane de dolari in America de Sud.
Veniturile anuale au crescut cu 11% pana la 105 miliarde de dolari. In 2011 vanzarile globale ale GM au crescut cu 7,6% pana la 9,03 milioane vehicule, ceea ce i-a permis grupului american sa redobandeasca titlul de cel mai mare constructor auto din lume.
In schimb, rezultatele inregistrat de GM in ultimul trimestru al anului trecut au fost sub estimarile analistilor. In perioada octombrie-decembrie 2011, profitul GM a scazut cu 8% in ritm anual pana la 468 milioane de dolari in timp ce vanzarile trimestriale au crescut cu 3% pana la 38 miliarde de dolari. Constructorul auto a precizat ca rezultatele slabe din ultimul trimestru sunt cauzate de pierderile inregistrate de diviziile din Europa si America de Sud.

In 2009 General Motors a reusit sa se mentina pe linia de plutire numai gratie sprijinului oferit de guvernul american. In prezent Trezoreria SUA detine aproximativ 26% din actiunile GM.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 17 Februarie 2012