Golf-ul detronat dupa 7 ani. Care este acum cea mai vanduta masina din Europa

Golf-ul detronat dupa 7 ani. Care este acum cea mai vanduta masina din Europa
  • Volkswagen-ul Golf nu mai este cea mai vanduta masina din Europa
  • Compacta germana a fost invinsa in martie de Ford-ul Fiesta
  • Diferenta dintre cele doua modele a fost de numai 468 de unitati
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente date furnizate de o companie de analiza auto, Volkswagen-ul Golf nu mai este cea mai vanduta masina din Europa. Locul compactei germane a fost luat in luna martie de Ford-ul Fiesta.

Volkswagen-ul Golf a oferit intotdeauna un pachet imbatabil la un pret relativ decent, asa ca nu este nicio surpriza ca modelul nemtilor a fost desemnat in ultimii sapte ani cea mai vanduta masina din Europa. Golf-ul a primit de curand un facelift care chiar daca nu aduce noutati majore, este gandit de oficialii germani ca un magnet pentru si mai mult clienti.

Ford Fiesta

Numai ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, iar potrivit celor mai recente date furnizate de Jato Dynamics, Golf-ul tocmai a pierdut acest titlu prestigios, pentru prima data in ultimii 7 ani. In luna martie, 46.795 de clienti de pe Batranul Continent au uitat de compacta germana si au optat pentru Ford-ul Fiesta.

Ford Fiesta

Diferenta a fost foarte mica ce-i drept, de doar 468 de unitati, iar specialistii de la cunoscuta companie de analiza auto sunt de parere ca aceasta victorie nu va fi una de durata. "Aceasta schimbare de pozitie poate fi temporara, intrucat ne asteptam ca Golf 7 facelift sa revigoreze vanzarile dupa ce devine disponibil intr-o proportie mai mare pe piata," a declarat Felipe Munoz, analistul global al Jato.

Ford Fiesta

In plus, pe langa aceasta scadere oarecum naturala a vanzarilor, cauzata de stocurile limitate ale Golf-ului facelift, acelasi reprezentant al companiei mentionate mai sus sustine ca "Promotiile Ford au fost mai agresive comparativ cu cele oferite de Volkswagen." Echipa de marketing a americanilor si-a facut treaba exemplar, iar rezultatele nu au incetat sa apara.

Ford Fiesta

O alta explicatie plauzibila pentru aceasta rocada ar fi ca segmentul subcompactelor, din care face parte si Fiesta, se bucura de o popularitate mult mai mare in randul europenilor decat segmentul compactelor, acolo unde Golf-ul este rege.

Ford Fiesta

Ford Fiesta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Ford Fiesta
mai multe