In luna ianuarie, scadere de peste 30% la vanzarile auto

In luna ianuarie, scadere de peste 30% la vanzarile auto
Distribuie pe Facebook
Pentru a nu plati taxa auto anuntata initial pentru anul acesta, romanii care doreau sa cumpere cutovehicule s-au ingramadit sa incheie tranzactiile in decembrie 2011. Ca urmare, vanzarile s-au prabusit in ianuarie, cifra de afaceri in domeniu scazand cu peste 30%.
Pentru comertul cu autovehicule si motociclete, cifra de afaceri a scazut, in ianuarie 2012, fata de luna precedenta, ca serie bruta, cu 19,9% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,6%, a anuntat, astazi, Institutul National de Statistica. Cea mai mare scadere a fost la comertul cu autovehicule (-30,5%), urmat de cel cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-26,5%) si activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (-16,7%). In acelasi interval, insa, comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 3,1%.
Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta cu 0,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 4,0%.
Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei s-a diminuat fata de luna corespunzatoare a anului precedent, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,5%, respectiv cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut, de asemenea, fata de decembrie 2011, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 14,0 si respectiv cu 8,5%. Scaderea provine in special din activitatile hotelurilor si restaurantelor (-16,6%). Pentru jocurile de noroc si alte activitati recreative declinul cifrei de afaceri a fost de 12,6%, iar in serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare de 11,1%. Cresteri s-au inregistrat la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor 0,4%.

Distribuie pe Facebook
mai multe