Japonezii de la Toyota vor sa-si creasca profiturile prin refolosirea plicurilor si folosirea mai rara a lifturilor

Japonezii de la Toyota vor sa-si creasca profiturile prin refolosirea plicurilor si folosirea mai rara a lifturilor
  • Toyota a lansat un plan de reducere a costurilor
  • Printre masuri se numara refolosirea plicurilor sau inchiderea luminilor
  • Acest plan vine dupa ce constructorul japonez a inregistrat cel mai scazut profit din ultimii 4 ani
Distribuie pe Facebook

Constructorul auto Toyota a anuntat ca intra in noul plan de reducere de costuri dupa ce recent au declarat o situatie financiara nu tocmai buna.

Prima jumatate a anului s-a dovedit a fi una nu prea buna pentru producatorul japonez de automobile. Dupa ce a detinut titlul de cel mai mare producator auto mondial in ultimii 4 ani, acesta a fost devansat de catre nemtii de la Volkswagen.

Mai mult decat atat oficialii Toyota au anuntat recent ca au inregistrat cel mai scazut profit din ultimii patru ani. Acestia au inregistrat un profit operational de 15,76 miliarde de dolari, cu 44% mai putin decat anul trecut. Toate acestea se datoreaza in mare parte aprecierii yenului, care a afectat foarte mult exporturile producatorului auto.

Specialistii au declarat ca situatia nu se va imbunatati nici in viitor, asa ca acum constructorul japonez a lansat un nou program de urgenta de taieri de costuri.

Seful Toyota, Tetsuya Otake, a declarat ca "Yenul s-a apreciat dramatic in contextul votului britanicilor de a parasi Uniunea Europeana din iunie, asa ca am demarat un program de urgenta pentru a ne creste profiturile."

Dintre multitudinea de masuri pe care le-au luat japonezii pentru a-si creste profiturile, ne vom opri asupra celor mai putin obisnuite am spune noi. Acestea sunt refolosirea plicurilor, inchiderea luminilor si folosirea mai rara a lifturilor.

Chiar si asa, pentru anul fiscal care se va finaliza in martie 2017, Toyota anticipeaza un profit net de 14,3 miliarde de dolari, mai putin cu 700 de milioane decat estimase initial in mai.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 12 August 2016