La fiecare 6 masini second-hand inscrise, romanii au cumparat o masina noua

La fiecare 6 masini second-hand inscrise, romanii au cumparat o masina noua
  • 45.008 autoturisme noi inscrise
  • 86% crestere in randul masinilor SH
Distribuie pe Facebook

Conform DRPCIV, Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule, in prima jumatate a anului 2017 s-au inscris in circulatie peste 250.000 de automobile. Majoritatea fiind insa, second-hand, aduse de afara.

DRPCIV spune ca intre ianuarie si iunie, romanii au inmatriculat mai bine de un sfert de milion de automobile. Dintre acestea, numai 45.000 au fost vehicule noi, restul fiind second-hand. Desi nu este clar daca statistica se refera si la masinile deja inscrise, dar care au schimbat doar proprietarul si au primit o noua inmatriculare sau strict la masinile inscrise pentru prima oara in Romania, cifra este una alarmanta. Mai ales ca, de cand nu mai avem timbru de mediu incepand cu 1 februarie, importul de masini vechi si uzate a explodat.

Cu alte cuvinte, inmatricularile de automobile SH a crescut fata de 2016 cu 86%, ceea ce este urias. In acelasi timp, masinile noi au vazut o crestere si ele, semnificativa, de 27%, dar minimala fata de masinile uzate. Evident, totul fiind din cauza lipsei timbrului care mai limita cumva importul de masini vechi din vest.

Este amuzant cum toti ministrii mediului au incercat sa faca ceva pentru tara asta si s-au batut cu pumnul in piept ca se doreste micsorarea poluarii, insa acest numar urias de automobile second-hand inscrise in Romania nu face decat sa creasca poluarea, deoarece majoritatea sunt in stare proasta si trecute de prima tinerete.

Pe partea masinilor noi, 45.008 automobile au fost inscrise, majoritatea fiind Dacia. Marca romaneasca a reusit sa vanda peste 11.000 de automobile, fiind urmata de Volkswagen cu 5.000 de masini si Ford cu 4.000 de masini. Aproape toate marcile care vand si importa masini in tara noastra au inregistrat cresteri, insa cifrele vanzarilor de masini second-hand le eclipseaza pe acestea.

Distribuie pe Facebook
mai multe