Liviu Bocsaru, director executiv administrativ si financiar Grup Renault Romania

Liviu Bocsaru, director executiv administrativ si financiar Grup Renault Romania
Incepand cu luna noiembrie 2012, activitatea financiara a Grupului Renault in Romania este coordonata de Liviu Bocsaru. In varsta de 40 de ani, noul director administrativ si financiar se alatura celor sapte executivi romani ai comitetului de conducere al Grupului. Bocsaru il va inlocui pe Jean-Paul Franco, cel care a detinut aceasta functie din 2010 pana in prezent si care devine director control de gestiune pentru regiunea Euromed-Africa.
Distribuie pe Facebook


Liviu Bocsaru lucreaza in cadrul Grupului din 1996 si preia directia administrativ financiara dupa ce doi ani a condus directia financiara a Renault Commercial Roumanie.

"Aceasta decizie reprezinta o recunoastere a profesionalismului intregii echipe financiare din Romania si un vot de incredere important pe care il primim din partea Grupului Renault. Provocarile pe care le avem in fata sunt semnificative si motivante: performanta economica a noilor game de vehicule si organe fabricate la Mioveni in doua dintre cele mai mari uzine ale Grupului, a centrului de inginerie si a activitatilor comerciale din Romania. De asemenea, deoarece inca traversam o criza financiara mondiala profunda, prioritatea noastra ramane optimizarea free cash flow-ului Grupului prin cresterea marjei operationale si reducerea fondului de rulment aferente intregului business din Romania", a declarat Liviu Bocsaru.

Liviu Bocsaru s-a nascut in anul 1972 la Pitesti si a absolvit Facultatea de Stiinte Economice din Craiova. In 1996 isi incepe activitatea la Dacia in cadrul departamentului de achizitii, iar din 1999 devine, pe rand, sef serviciu eficienta economica, sef serviciu audit si misiuni speciale si sef departament control de gestiune inginerii si IT. Din 2007 preia conducerea activitatii financiare si de gestiune a Renault Mecanique Roumanie, iar din 2009 este sef departament control de gestiune al Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia. Din 2010 se alatura filialei comerciale in functia de director control de gestiune si administrativ financiar, iar doi ani mai tarziu este propus pentru functia de director executiv al tuturor activitatilor financiare ale Grupului Renault in Romania.
Despre Grupul Renault:

Grupul Renault are in prezent aproximativ 18.000 de angajati in Romania. Principalele entitati ale sale sunt Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica si Sasiuri, Directia Logistica, inclusiv centrul RIR-ILN), Matrite Dacia (Pitesti), Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu si centrul de design Renault Design Central Europe) si directia comerciala Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja).

Distribuie pe Facebook
mai multe