Marca Chevrolet se va retrage in 2015 din Europa

Marca Chevrolet se va retrage in 2015 din Europa
  • In anul 2015, marca Chevrolet nu se va mai vinde prin reprezentante
  • Vanzarile scazute ale modelelor Chevrolet au dus la aceasta decizie
  • Automobilele vor continua sa aiba garantie si piese vor fi furnizate
Distribuie pe Facebook

Conform surselor oficiale, General Motors a decis ca marca Chevrolet sa fie retrasa de la vanzarea oficiala pe piata Europeana. Scopul acestei miscari strategice este dorinta de a intari si consolida vanzarile marcii Opel.

General Motors renunta la vanzarea marcii americane Chevrolet incepand cu anul 2015 pe piata europeana. Adica va reveni la politica din trecut, pe cand autoturismele GM se vindeau numai pe teritoriul Statelor Unite. Scopul acestei miscari strategice este de a consolida marca europeana Opel, care nu se bucura nici ea de vanzari grozave.

Chevrolet va abandona Europa si se va concentra pe piata americana si asiatica, iar Opel / Vauxhall va deveni brandul asupra caruia se vor concentra toate eforutile de marketing si vanzare. "Credem ca acest lucru este un castig pentru marcile noastre in Europa si la nivel global, si ca GM va avea beneficii de pe urma unui brand Opel mai puternic", a declarat vicepresedintele Steve Girsky.

Aceasta retragere de pe piata in 2015 va veni insa cu ceva exceptii: Corvette se va vinde in continuare, cel mai probabil doar in marile orase din vestul Europei, Cadillac va deschide noi reprezentante locale, iar singura tara in care Chevrolet va mai avea reprezentante este Rusia, acolo unde vanzarile merg bine.

"Clientii Chevrolet de pana acum pot sa fie siguri ca vom continua sa oferim garantie, piese si servicii pentru toate modelele Chevrolet, pentru vehiculele cumparate de acum si pana la finele anului 2015" a spus Thomas Sedran, Presedinte si director general Chevrolet Europe.

Distribuie pe Facebook
mai multe