Mercedes din nou peste BMW si Audi in segmentul masinilor premium

Mercedes din nou peste BMW si Audi in segmentul masinilor premium
  • Mercedes continua sa-si pastreze primul loc in segmentul premium
  • Nemtii au vandut cu 10.770 de vehicule mai mult decat rivalii de la BMW in luna iulie
  • Audi isi pastreaza a treia treapta a podiumului
Distribuie pe Facebook

Analizele lunii iulie au scos la iveala ca in segmentul premium, cei 3 giganti, Mercedes, BMW si Audi, au inregistrat cresteri pe linie, dar cel mai castigat dintre acestia a fost Mercedes care isi extinde avansul in fata rivalilor.

Cum prima jumatate a anului s-a incheiat, constructorii de automobile fac calculul si trag linie. In urma acestuia, in segmenul premium, ca despre acesta vom vorbi aici, clasamentul primelor 6 luni ale anului arata cam asa: Mercedes conduce detasat, cei de la BMW vin pe locul 2, iar Audi se situeaza pe a treia treapa a podiumului.

Constructorul din Stuttgart a declarat ca in luna iulie a comercializat 163.770 de unitati, cu 9.4% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut. Principala piata de desfacere responsabila pentru aceasta crestere a fost cea din China unde Mercedes a vandut cu 20% mai multe vehicule. In plus, nemtii stau bine si la nivel european unde au inregistrat o crestere de 6.2%, comercializand 69.000 de vehicule.

Asa cum era de asteptat, noul Mercedes Clasa E s-a dovedit a fi lozul castigator si se bucura de o popularitate crescanda in randul clientilor, contribuind considerabil la cresterea vanzarilor.

Si BMW a raportat o crestere a vanzarilor in luna iulie, bavarezii reusind sa vanda 153.000 de vehicule, cu 4% mai mult decat aceeasi luna a anului trecut. La fel ca si in cazul rivalilor din Stuttgart, China a reprezentat piata principala pentru cei de la BMW, unde au reusit o crestere a vanzarilor de 5.3%. In timp ce piata europeana le-a adus o crestere de 4.2%, cea americana a scazul cu circa 1%.

Daca in cazul celor de la Mercedes cresterea s-a datorat unei limuzine, cifrele bune ale nemtilor de la BMW se datoreaza in mare parte interesului mare pentru SUV-uri.

Audi a inregistrat cea mai mica crestere dintre cele 3 companii, reusind sa-si majoreze vanzarile doar cu 2.3%, la 149.000 de unitati. Chiar daca pe piata chineza, constructorul din Ingolstadt a stat foarte bine, cu o crestere de 10%, piata britanica a reprezentat cea mai mare problema din cauza scaderii vanzarilor cu 10%.

In ceea ce priveste clasamentul general, Mercedes conduce detasat segmentul premium, dupa ce a ajuns la vanzari de 1.17 milioane de unitati, cu 12% mai multe decat in prima jumatate a anului precedent.

Cei de la BMW ocupa locul 2 cu 1.13 milioane de vehicule comercializate, reusind o crestere de 6%, in timp ce nemtii de la Audi isi pastreaza locul 3 cu 1.1 milioane de unitati, in crestere cu 5.2%.

Distribuie pe Facebook
mai multe