Mercedes domina din nou segmentul premium. BMW ocupa pozitia secunda iar Audi se zbate pe locul 3

Mercedes domina din nou segmentul premium. BMW ocupa pozitia secunda iar Audi se zbate pe locul 3
  • Mercedes este in continuare cea mai vanduta marca premium
  • Locul doi este ocupat de bavarezii de la BMW
  • Audi se zbat pe locul trei
Distribuie pe Facebook

Cele mai recente statistici arata ca Mercedes ocupa prima pozitie in clasamentul vanzarilor premium pentru primele sase luni ale anului. Pe pozitia a doua se situeaza conationalii de la BMW, in timp ce Audi se claseaza din nou pe locul 3.

Lupta in segmentul premium s-a dat in ultimii ani intre cei trei mari constructori de automobile, insa si in 2017, nemtii de la Mercedes sunt de neoprit. Potrivit cifrelor, perioada ianuarie-iunie a fost cea mai buna din istoria brand-ului german, cand a reusit sa comercializeze peste 1.144 milioane de unitati.

Mercedes C-Class, BMW X1 si Audi Q5

Numai in luna iunie, Mercedes a vandut peste 209.000 de masini, raportand astfel o crestere mai mare de 11%. Aceste performante se datoreaza in special pietei din China, care a crescut cu circa 35%.

In ceea ce priveste modelele, de departe cel mai bine s-a descurcat noul C-Class, care a fost cumparat de 210.000 de clienti, reprezentand aproximativ 20% din vanzarile primei jumatati de an. Acesta a fost urmat de Clasa E cu 180.000 de unitati, si de SUV-uri, care in total au strans peste 385.000 de unitati.

Mercedes C-Class, BMW X1 si Audi Q5

Pozitia secunda este ocupata de conationalii de la BMW, care au avut deasemenea cea mai buna luna iunie si cea mai buna jumatate de an. Totusi, cresterea raportata de bavarezi a fost de numai 2%, la aproape 193.000 de exemplare. Per total, vanzarile au trecut de 1.038 milioane de unitati, cu 5,2% mai mult decat in cea de-a doua jumatate a anului trecut.

Mercedes C-Class, BMW X1 si Audi Q5

La aceste cresteri au contribuit si brand-urile de sub cupola BMW AG, adica Mini si Rolls-Royce. Ca si producator de sine statator, modelele BMW care s-au evidentiat au fost X1, Seria 7 si SUV-ul X5.

Ca intotdeauna, Audi inchide podiumul iar in luna iunie a raportat cresteri de 1%, la 170.000 de unitati. Lucrurile nu sunt deloc roz in ceea ce priveste primele sase luni ale anului, cand vanzarile constructorului din Ingolstadt au scazut cu 4,7%, la aproape 909.000 de unitati. Aceste procente negative au fost influentate in mare parte de scaderea vanzarilor cu 12% din China, insa au fost indulcite oarecum de cresterea de 0,8% din Europa.

Mercedes C-Class, BMW X1 si Audi Q5

Distribuie pe Facebook
mai multe