Michelin investeste in Romania: 33 milioane de Euro si 100 de locuri noi de munca

Michelin investeste in Romania: 33 milioane de Euro si 100 de locuri noi de munca
  • 40 de ani de activitate
  • 33 de milioane de euro investiţi într-un nou proiect de dezvoltare
  • 100 noi locuri de muncă la Michelin Zalău Anvelope
Distribuie pe Facebook

Michelin, unul din cei mai mari producatori de anvelope din lume, are in Romania 3 uzine. Una dintre acestea, cea numita Michelin Zalau Anvelope, a primit o investitie de 33 de milioane de Euro si isi creste capacitatea de lucru angajand 100 de persoane in plus.

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău sărbătorește aniversarea a 40 de ani. Fabrica şi-a început activitatea în 1977 cu producția de anvelope și camere de aer sub numele Silvania, înainte de a deveni parte a Grupului Michelin în 2001. A început apoi o nouă etapă a dezvoltării sale prin implementarea unor procese inovatoare și industrializarea unor noi produse. Aplicarea standardelor stricte de calitate și a metodelor industriale Michelin, împreună cu investiția în dezvoltarea oamenilor, au contribuit la modernizarea fabricii din Zalău şi au deschis calea dezvoltării sale.

Michelin Zalau

Calitatea produselor si seriozitatea angajatilor au atras o nouă investiție de 33 de milioane de euro a Grupului Michelin. Acest nou proiect de investiții face posibilă producerea de noi modele de anvelope pentru segmentul de piață intermediar, inclusiv marca Tigar. Michelin Zalău Anvelope va deveni singura fabrică Michelin din Europa care va produce noile modele pentru nivelul inferior al segmentului intermediar, cu 100 de noi locuri de muncă create până în 2021.

Michelin ZalauSean Perry

"Acest nou proiect strategic al fabricii Michelin Zalău Anvelope marchează perfect cei 40 de ani de dezvoltare constantă, dedicarea oamenilor noștri, angajamentul lor față de inovație și sprijinul comunitar pe termen lung. Sunt foarte mândru că echipa Michelin continuă să contribuie la strategia de creștere a Grupului cu pasiune și experiență dovedită. Fabrica este acum pregătită să facă față noilor provocări prin instalarea de utilaje moderne, lansarea de noi mărci și implementarea unui nou model de afaceri care leagă fabrica direct de client.", a declarat Sean Parry, Directorul Platformei Industriale Michelin Zalău.

Fabrica de anvelope Michelin din Zalău este o unitate importantă pentru Grup şi produce aproximativ 130 de modele de anvelope destinate piețelor din Europa, Africa, Asia și America. Misiunea fabricii este de a produce anvelope pentru camioane cu o mare cerere pe piață, contribuind astfel la ambițiile de creștere ale Grupului.

Activitățile uzinei Zalău includ:

  • Productie de amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite
  • Anvelope de camion pentru nivelurile inferior şi superior al segmentului de piață intermediar, sub mărcile: BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar și Orium
  • Producția de anvelope Michelin pentru activitățile de inginerie civilă, șantier, minerit, agricultură, metrou și alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice

Michelin Zalau

Distribuie pe Facebook
mai multe