Nissan recheama in service varfurile de gama din America pentru probleme la frane

Nissan recheama in service varfurile de gama din America pentru probleme la frane
  • Ultimele modele de Murano si Maxima sunt influentate
  • Problema este la actuatorul de ABS
  • Recallul incepe pe 4 iunie 2016
Distribuie pe Facebook

Nissan USA a anuntat ca face un recall pentru modelele premium Maxima si Murano, acestea avand o problema la un actuator al ABS-ului care poate duce la nefunctionarea franelor corespunzator.

De parca nu ajungeau problemele pe care le avea in Japonia, odata cu debutul scandalului Mitsugate cu masinile Nissan realizate de Mitsubishi suprinse cu cifre de consum false, iata ca si peste ocean, in Statele Unite, compania Nissan se loveste de niste dificultati. Unele mai mici, ce-i drept, dar destul de suparatoare...

12.616 de unitati din modelele Murano si Maxima fabricate in uzina Nissan din Tennessee se pare ca sufera de o problema la sistemul de franare. E vorba de un actuator al sistemului ABS care are montata o garnitura proasta, care citeste presiune falsa a lichidului de franare. Problema, aparuta la masini fabricate intre noiembrie 2015 si februarie 2016, poate duce la influentarea franarii.

Momentan, nu au fost semnalate accidente sau victime omenesti cauzate de aceasta problema. Asa ca Nissan nu sta pe ganduri si recheama toate aceste automobile, vandute doar in America de Nord, pentru a remedia problema. Adica pentru inlocuirea actuatorului electronic. Defectul de fabricatie a fost semnalat de un muncitor de la uzina Nissan din orasul Smyrna, Tennessee, ceea ce reprezinta un lucru bun, deoarece Nissan are timp sa rezolve problema inainte sa apara probleme la franarea.

Recall-ul anuntat de Nissan va incepe pe 4 iunie 2016 si toti clientii acestor modele vor fi contactati de reprezentantele Nissan.

Distribuie pe Facebook
mai multe