Noul Ford Focus ST se vinde ca painea calda in Europa

Noul Ford Focus ST se vinde ca painea calda in Europa
Noul Focus ST se vinde ca painea calda pe Batranul Continent, ultima generatie a hot-hatch-ului Ford reusind sa-si surclaseze atat rivalul german Volkswagen Golf GTI, cat si pe cel francez, pe nume Renault Megane RS Trophy.
Distribuie pe Facebook

Disponibila la vanzare incepand cu octombrie 2012, cea mai noua generatie a modelului Focus ST s-a vandut in ultimele trei luni ale anului trecut in nu mai putin de 1.984 exemplare, hot-hatch-ul celor de la Ford reusind astfel sa adune o cota de piata de aproximativ 44 de procente. Ca o scurta comparatie, vanzarile pe Batranul Continent ale modelelor Volkswagen Golf GTI si Renault Megane RS Trophy au inregistrat, in aceeasi perioada de timp, circa 33, respectiv 12 procente din cerintele segmentului.

De asemenea, cea mai noua generatie a modelului Ford Focus ST se mai poate lauda si ca a fost comercializata pana in prezent intr-un total de 3.819 bucati, 74% dintre acestea fiind modele hatchback, iar restul de 26% modele break. In ceea ce priveste vanzarile dupa tipul de culoare, cele mai bine vandute au fost exemplarele finisate in Frozen White (41 procente), pe locul doi clasandu-se modelele vopsite in nuanta exterioara Panther Black. Ultima treapta a podiumului a fost ocupata de unitatile vopsite in Tangerine Scream.

Distribuie pe Facebook
mai multe