Peugeot-Citroen renunta la o fabrica din Franta

Peugeot-Citroen renunta la o fabrica din Franta
Vanzarile slabe din ultimele luni au determinat concernul francez PSA Peugeot-Citroen sa decida inchiderea unei fabrici din Franta. In plus, grupul urmareste si concendierea unui numar de minimum 8000 de angajati pana la sfarsitul anului 2012.
Distribuie pe Facebook

Uzina Aulnay-sous-Bois va deveni nefunctionala dupa 39 de ani de activitate, in urma relocarii productiei modelului Citroen C3 la Poissy in 2014. Din cei 3000 de angajati ai fabricii, doar jumatate vor fi relocati in alte unitati de productie ale Peugeot-Citroen.

O alta fabrica a concernului, situata in Rennes, urmeaza sa treaca prin disponibilizari masive de asemenea. Incepand din aceasta toamna, cadenta de productie se va diminua, iar 1400 din cele 5.600 posturi actuale vor fi desfiintate.

Nu doar angajatii uzinelor vor avea de suferit din pricina politicii dure de diminuare a cheltuielilor adoptata de Peugeot-Citroen. Alti 3800 de angajati din distributie si vanzare isi vor pierde locurile de munca pana in 2013.

In primele 5 luni ale anului 2012, Peugeot a inregistrat vanzari cu 16% mai mici decat in 2011, iar Citroen a suferit aproape acelasi regres, cu vanzari mai mici cu 14 procente.

Distribuie pe Facebook
mai multe