Prima masina din lume cumparata cu monede Bitcoin

Prima masina din lume cumparata cu monede Bitcoin
  • Lamborghini Newport Beach a vandut recent un Tesla Model S cu plata in Bitcoin
  • Tranzactia a fost procesata de serviciul BitPay si a costat 91.4 de monede
Distribuie pe Facebook

Un barbat din statul american Florida a reusit sa cumpere un autoturism electric Tesla Model S dupa ce a platit in Bitcoin, moneda virtuala care face ravagii in mediul online. El a platit pentru autoturismul evaluat la 103.000 dolari echivalentul a 91.4 Bitcoini.

Dealer-ul Lamborghini Newport Beach i-a vandut masina barbatului intr-o tranzactie procesata de BitPay, a declarat Cedric Davy, directorul de marketing al Costa Mesa, compania din California care a devenit, astfel, prima firma de acest gen care a acceptat o tranzactie in care au fost implicate monedele Bitcoin. "Suntem un dealer auto, nu suntem intr-o afacere speculativa cu acest gen de monede. Pentru noi a foarte important ca banii sa poata fi transferati in dolari SUA", a precizat Davy.

Dupa ce informatia a fost facut publica, purtatorul companiei a precizat ca a mai fost contactat si de alti dealeri interesati sa vada cum a decurs tranzactia. Mai mult, dupa ce BitPay a operat tranzactia in beneficiul ambelor parti, dealerul a primit circa 10 telefoane de la alti posesori de monezi virtuale interesati sa vada cum pot cumpara masini folosindu-se de Bitcoini.

Inainte de a ajunge la ei, fericitul cumparator al lui Tesla Model S a fost refuzat de alti vanzatori care nu au dorit sa ii accepte plata in aceasta moneda digitala.

Chiar daca Bitcoin a fost acceptata drept moneda de schimb pentru anumite bunuri, exista inca destule dificultati in ceea ce priveste autorizarea de catre guverne si banci. De exemplu, scrie Business Standard, Banca Centrala a Chinei a interzis, saptamana aceasta, institutiilor financiare sa deruleze tranzactii cu Bitcoini.

Moneda depasise recent pragul de 1.000 de dolari, dupa ce valoarea sa crescuse de peste 80 de ori in acest an, insa vineri s-a prabusit cu 16 procente, ajungand sa valoreze 865 de dolari.

Compania americana Tesla a refuzat sa comenteze daca planurile sale de viitor inlcud si acceptarea Bitcoin-ului ca moneda de schimb.

Prima masina din lume cumparata cu monede Bitcoin

Distribuie pe Facebook
mai multe