Primul SUV din istoria marcii Seat ar putea fi raspunsul la revitalizarea vanzarilor spaniolilor

Primul SUV din istoria marcii Seat ar putea fi raspunsul la revitalizarea vanzarilor spaniolilor
  • Primul SUV din istoria Spaniei ar putea revitaliza vanzarile constructului Seat
  • Cererea pentru noul model ar putea depasi capacitatea de productie
  • Seat-ul Ateca este asteptat sa ajunga in showroom-uri incepand cu luna septembrie
Distribuie pe Facebook

Spaniolii de la Seat isi pun toata increderea in modelul Ateca, primul SUV din istoria companiei, sa revitalizeze vanzarile marcii.

Toata lumea stie ca Seat nu a trecut, si nici nu trece, printr-o perioada prea buna in ceea ce priveste vanzarile. Constructorul spaniol a decis sa schimbe acest lucru prin lansarea a 4 SUV-uri pana la sfarsitul anului 2020.

Primul model din acest segment, si primul din istoria marcii dealtfel, este nimeni altul decat Ateca. Luni la rand spaniolii au facut valva cu modelul pe care l-au prezentat pentru prima oara la Salonul Auto de la Geneva.

Seat-ul Ateca urmeaza sa ajunga in showroom-uri in luna septembrie, iar riscul pe care spaniolii si l-au asumat pare sa fi dat roade. Un oficial al marcii a declarat recent ca cererea pentru noul SUV ar putea depasi capacitatea de productie pana in 2017.

Acesta a spus ca "Vom furniza un numar limitat de unitati in acest an. Banuiesc ca reactia pozitiva va insemna ca cererea va depasi oferta si in 2017. Luptam cu fabrica pentru a obtine mai multe masini, dar partea buna este ca cererea ridicata va mentine valoarea reziduala la cote inalte, ceea ce inseamna ca Ateca va fi si mai atractiv."

Noul Seat Ateca are 4.36 metri lungime si este inspirat din ultima generatie a hatchback-ului Leon. SUV spaniolilor este disponibil la vanzare atat alaturi de un sistem de tractiune fata, cat si de un sistem de tractiune integrala.

Ca si motorizari, Ateca vine cu cu o gama larga, unde clientii au la dispozitie propulsoare variate cu trei si patru cilindri. Primul in lista este motorul pe benzina, turbo, de 1.0 litri si 115 cai putere sau pentru cei care doresc un motor ceva mai sportiv au unitatea TSI de 1.4 litri si 150 de cai putere.

Pentru fanii propulsoarelor diesel, spaniolii propun motorul de 1.6 TDI si 115 cai putere si un 2.0 TDI disponibil in doua configuratii: cu 150 sau cu 190 de cai putere.

Seat Ateca are un pret de pornire de 19.990 de euro in Germania iar cea mai scumpa varianta poate ajunge chiar si la 35.580 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 4 August 2016