Producatorul de baterii auto Rombat, cumparat de o companie din Africa de Sud

Producatorul de baterii auto Rombat, cumparat de o companie din Africa de Sud
Rombat, compania bistriteana care produce baterii pentru industria auto si de transporturi, are un nou proprietar.
Distribuie pe Facebook
Rombat a fost cumparata de compania Metair International Holding Cooperatief din Africa de Sud. Valoarea tranzactiei este de 42,8 milioane de euro, iar pachetul de actiuni preluat este de 99,1 procente.
"Rombat este unul dintre cei mai mari producatori de baterii auto din Europa Centrala si de Est, cu o cota de piata semnificativa atat in Romania, cat si la export, si are perspective excelente de dezvoltare, in linie cu evolutia generala a sectorului auto din Romania, care a crescut constant in ultimii ani pe fondul sporirii exporturilor. In acelasi timp, Metair este o firma sud-africana care detine participatii in mai multe companii din sectorul automotive. Metair este principalul producator de baterii auto din Africa de Sud si este angajat intr-un program de dezvoltare a bateriilor de noua generatie", a declarat Sorin David, Partener Senior, D&B David si Baias, implicat direct in aceasta tranzactie.
"Metair coopereaza de ceva vreme cu Rombat, iar aceasta tranzactie demonstreaza angajamentul lor pe termen lung pentru dezvoltarea industriei auto din Romania", a adaugat acesta.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 15 Martie 2012