Profitul Volkswagen a crescut peste asteptari in primul trimestru al anului

Profitul Volkswagen a crescut peste asteptari in primul trimestru al anului
Cel mai mare producator auto din Europa, grupul german Volkswagen, a anuntat un profit surprinzator pentru primul trimestru al anului. In ciuda celor mai multe asteptari ale analistilor, profitul operational a crescut cu 10% fata de 2011.
Distribuie pe Facebook
Daca in aceeasi perioada a anului trecut, Volkswagen a inregistrat un profit de 2,9 miliarde de euro, in prima jumatate a anului curent suma a crescut la 3,2 miliarde de euro, potrivit Mediafax.
Vanzarile au urcat cu 26%, pana la 47,3 miliarde de euro, iar actiunile au crescut si ele fulminant in timpul unei sedinte sustinute in ultimele 5 luni.
Volkswagen se bucura de rezultate remarcabile in plina recesiune economica, stirbind cota de piata a rivalilor cu o oferta diversificata, de la modelul subcompact Up! la camioane care ating greutatea de 50 de tone. Livrarile au crescut si ele cu 9,6%, la 2,16 milioane de masini.
Grupul german isi pastreaza si in 2012 obiectivul de a atinge un profit operational similar cu cel inregistrat anul trecut, de 11,3 miliarde de euro.
Pe de cealalta parte, Peugeot si Renault au raportat o pierdere de profit pe primul trimestru al anului de 7,3%, respectiv 9%, pe fondul situatiei economice instabile din Europa.
Distribuie pe Facebook
mai multe