PSA Peugeot Citroen strange si mai tare cureaua

PSA Peugeot Citroen strange si mai tare cureaua
Distribuie pe Facebook
Grupul PSA Peugeot Citroen a anuntat un nou program de reduceri de cheltuieli, dublat de un vast plan de cesiune de active, pentru a redresa situatia financiara a grupului dupa un exercitiu 2011, marcat de o reducere a rezultatului net.
Constructorul auto francez, ale carui vanzari mondiale au regresat cu 1,5% pe an din cauza Europei, a afisat un rezultat net in scadere cu 49,1%, la 588 milioane de euro in 2011. Anul anterior, compania reusise sa obtina beneficii, dupa pierderile din 2009 imputate crizei.
Daca cifra de afaceri a PSA a avansat cu 6,9%, la 59,91 miliarde euro, peste consensul agentiei Reuters (58,6 miliarde), pe fondul performantelor deosebite realizate fabricantul de componente autor Faurecia (PSA detine 57,4%), rezultatul operational curent s-a diminuat cu 26,8%, la 1,31 miliarde euro.
Numai divizia auto a acuzat o pierdere de 91 milioane de euro, degradarea accentuata din semestrul secund (-497 milioane euro) eclipsand total beneficiul de 405 milioane inregistrat in prima jumatate a anului trecut.
"Vom pune la punct un program sustinut de reducere de cheltuieli. Cel anuntat in octombrie, in valoare de 800 milioane de euro fiind completat pentru a atinge 1 miliard de euro. Este inclus, printre altele, un plan de secesiune de active, de 1,5 miliarde de euro", a declarat presedintele director al PSA, Philippe Varin.
Pe langa vanzarea, pentru 440 milioane de euro, a societatii Citer companiei americane Enterprise Holdings, operatiune finalizata in luna februarie, grupul intentioneaza sa cedeze pentru aproape 500 milioane de euro active imobiliare.

La sfarsitul anului trecut, datoria companiei PSA Peugeot Citroen a atins 3,4 miliarde de euro, fata de 1,6 miliarde la mijlocul lui 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 16 Februarie 2012