Renault construieste fabrica in Algeria

Renault construieste fabrica in Algeria
Distribuie pe Facebook
Producatorul de automobile Renault construieste o fabrica in Algeria, dupa doi ani de negocieri concretizati intr-un acord de principiu cu autoritatile algeriene. Discutiile urmeaza sa continue pentru stabilirea termenilor finali, se anunta intr-un comunicat transmis de constructorul francez de automobile.
Acordul de principiu a fost semnat in data de 25 mai 2012, iar negocierile vor continua in lunile urmatoare pentru finalizarea contractului, a anuntat purtatorul de cuvant Renault prin intermediul publicatiei franceze "Le Figaro".
Automobilele produse la fabrica Renault din Algeria sunt destinate pietei algeriene, insa alte detalii despre tipul masinilor sunt deocamdata confidentiale. "Le Figaro" precizeaza, insa, ca modelul initial care va fi fabricat este cel solicitat cu precadere in Algeria - Renault Symbol.
Producatorul de automobile Renault a infiintat deja in zona o alta fabrica, la Tanger, Maroc, a carei productie este dedicata in cea mai mare pondere exporturilor.

Renault a devenit interesat de piata algeriana dupa ce a ajuns lider de vanzari in regiune in 2011, cu 75.000 de vehicule vandute (dintre care 28.000 modelul Symbol). Algeria doreste ca fabrica sa fie construita in Jijel, un oras portuar situat la 350 km est de Alger.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 5 Iunie 2012