Renault le ia fata celor de la Ford. SUV-urile ii propulseaza pe francezi pe locul 2 in Europa

Renault le ia fata celor de la Ford. SUV-urile ii propulseaza pe francezi pe locul 2 in Europa
  • Vanzarile SUV-urilor propulseaza Renault pe locul 2 in Europa
  • Modelele Kadjar si Captur au reusit sa se claseze pe locurile 2 si 3 in topul celor mai vandute modele Renault
  • Francezii au vandut in total 595.316 unitati
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez Renault a urcat pe locul 2 in Europa, surclasandu-i pe americanii de la Ford. Cresterea vanzarilor se datoreaza in special SUV-urilor Captur si Kadjar.

In ultimii ani asistam la o crestere a popularitatii SUV-urilor pe pietele mondiale. Ca vorbim de Statele Unite, China sau Europa, clientii se indreapta din ce in ce mai mult inspre acest segment.

Renault a mizat la randul sau pe acest segment si din cate se pare, a avut succes. Daca la inceputul anului podiumul era ocupat de Volkswagen urmat de Ford si Renault, acum, dupa 6 luni, francezii au reusit sa treaca pe locul 2, in fata americanilor de la Ford.

Mai mult decat atat, SUV-urile francezilor au reusit sa se claseze pe locurile 2 si 3 in topul celor mai vandute modele Renault de pe piata. In prima jumatate a anului, 117.989 de clienti europeni au optat pentru modelul Captur, iar 70.857 pentru Kadjar.

In ceea ce priveste vanzarile totale ale marcii, acestea au crescut cu 15% fata de prima jumatate a anului trecut. Francezii se situeaza astfel pe locul doi, cu 595.316 unitati comercializate, la foarte mare departare de locul fruntas ocupat de nemtii de la Volkswagen cu 909.470 de vehicule vandute.

Si cei de la Ford au inregistrat o anumita crestere, chiar daca au cazut pe ultima treapta a podiumului. Acestia au reusit sa vanda 565.879 de autovehicule, cu 5% mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut.

Viitorul suna bine pentru constructorul francez de automobile deoarece cifrele vor urca in continuare, in mare parte datorita lansarii noii generatii a modelului Megane, si mai incolo multumita noului Scenic, care este asteptat in showroom-uri la finalul acestui an.

Distribuie pe Facebook
mai multe