Romanii prefera DACIA si se distanteaza de Volkswagen. Care sunt cele mai vandute modele in primele 10 luni

Romanii prefera DACIA si se distanteaza de Volkswagen. Care sunt cele mai vandute modele in primele 10 luni
  • Dacia Logan ramane cel mai vandut model din Romania
  • Podiumul este completat de Duster si Sandero
  • Focus si Golf sunt singurele cu vanzari in scadere
Distribuie pe Facebook

Un raport publicat in aceasta saptamana de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) arata ca modelele Dacia raman in topul preferintelor romanilor si dupa primele zece luni ale anului.

La prima vedere ai fi tentat sa spui ca romanii conduc masini scumpe si implicit premium de la marci consacrate precum Mercedes, BMW sau Audi. Insa lucrurile nu stau chiar asa, marea majoritatea preferand in continuare modelele autohtone produse de Dacia la Mioveni.

Modele vandute in Romania

Cel putin asta reiese dintr-un raport amplu publicat in aceasta saptamana de Asoctiatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Topul celor mai bine vandute 10 modele este dominat de Dacia Logan cu 17.227 de unitati vandute in perioada ianuarie-octombrie, o crestere cu 30.2%.

Modele vandute in Romania

Podiumul este completat pe rand de Dacia Duster cu 10.416 exemplare si de Dacia Sandero cu 8.512 unitati. Locul secund ocupat de Duster nu este deloc o surpriza avand in vedere ca tot mai multi clienti, din Romania si dinafara tarii, opteaza pentru SUV-uri. Asta este explicatia principala pentru care vanzarile lui Duster au crescut cu 54% in primele 10 luni ale anului.

Daca situatia ramane neschimbata in ultimele doua luni ale anului, Renault Clio are toate sansele sa incheie 2018 pe locul 4 in acest top, sa devina cea mai vanduta masina de import din Romania si astfel sa invinga Skoda Octavia pentru prima data in ultimii sapte ani.

Modele vandute in Romania

Vanzarile compactei frantuzesti au crescut cu 50% la 4.858 de unitati avand un avans de aproape 400 de exemplare in fata rivalului din Mlada Boleslav.

Modele vandute in Romania

Locurile 6, 7 si 8 sunt ocupate pe rand de Dacia Logan MCV, Volkswagen Polo si Skoda Rapid (care urmeaza sa fie inlocuita in gama cu un hatchback botezat Scala), iar acest top al celor mai vandute 10 modele este inchis de Ford Focus cu 2.506 exemplare si de Volkswagen Golf cu 2.467 de unitati vandute in primele 10 ale anului.

Modele vandute in Romania

Daca primele 8 modele au inregistrat vanzari in crestere, Focus si Golf sunt singurele care "se pot lauda" cu un record negativ, adica o scadere a vanzarilor cu 2.3% pentru modelul american si cu 6.9% pentru Golf.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Modele vandute in Romania
mai multe