Romanii sunt innebuniti dupa ea. Care este cea mai vanduta sportiva din Europa si inclusiv de la noi

Romanii sunt innebuniti dupa ea. Care este cea mai vanduta sportiva din Europa si inclusiv de la noi
  • Ford Mustang este cea mai vanduta masina sport in Europa
  • Anul trecut au fost achizitionate 15.000 de unitati pe Batranul Continent
  • Vanzarile au crescut cu 74% si in China, fata de anul 2015
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente cifre, Ford-ul Mustang este cea mai vanduta masina sport din Europa. In plus, muscle-car-ul american domina si piata din China, acolo unde a inregistrat vanzari cu 74% mai mari decat in 2015.

Ford-ul Mustang este fara indoiala unul dintre cele mai populare muscle-car-uri din istorie si un model reprezentativ pentru constructorul din Dearborn. Primul exemplar a parasit portile fabricii in 1964, si pana in 2015 cand a fost lansata actuala generatie, Mustang-ul era oferit numai pe piata din Statele Unite ale Americii. Desigur, acestea puteau fi importate si in afara tarii, insa totul avea un pret.

Ford Mustang

In toti acesti ani au fost nenumarate cereri, insa oficialii americani nu credeau ca piete precum Europa sau Asia pot juca un rol important in vanzarile modelului. Acum, dupa ce vad cifrele actualei generatii, isi dau seama cat de mult s-au inselat.

Ford Mustang

Potrivit datelor, Mustang-ul a fost cea mai vanduta masina sport din Europa in 2016, cand nu mai putin de 15.000 de clienti au optat pentru muscle-car-ul american. Dintre acestea, 4.500 au fost vandute in Marea Britanie, insa acest model domina segmentul sport si in tari precum Franta, Suedia, Polonia, Cehia, Ungaria, Finlanda, Grecia si nu in ultimul rand, Romania.

Ford Mustang

Totodata, sportiva americana conduce vanzarile din China, acolo unde vanzarile au crescut in 2016 cu 74%, comparativ cu anul precedent.

Ford Mustang

In plus, constructorul american a vandut anul trecut nu mai putin de 150.000 de Mustang-ul la nivel mondial, 45.000 dintre acestea fiind achizionate de clienti dinafara Statelor Unite. Aceste vanzari i-au adus deasemenea si titlul de cea mai populara masina sport din lume.

Ford Mustang

"De la Cercul Polar si pana la Marea Mediterana, Ford-ul Mustang domina vanzarile pe pietele din Europa. Clientii europeni continua sa joace un rol important in succesul global al Mustang-ului. Popularitatea acestei masini sport in randul soferilor de toate varstele nu da semne de scadere- am vandut 3.600 de exemplare in regiune in primele trei luni ale anului 2017," a declarat Roelant de Waard, vice-presedinte, Marketing, Sales & Service din cadrul Ford Europa.

Ford Mustang

Ford Mustang

Ford Mustang

Ford Mustang

Ford Mustang

Ford Mustang

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Ford Mustang
mai multe