Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari

Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari
Fiecare mare firma din domeniul auto se poate lauda cu un model care a revolutionat din temelii vanzarile brandului respectiv. De-a lungul timpului insa, doar cateva modele au reusit sa stabileasca adevarate recorduri de popularitate transpuse prin comercializarea a zeci de milioane de unitati.
Distribuie pe Facebook

Iata care sunt masinile care au intarit pozitia in piata a actualilor lideri mondiali din industria auto.

1. Toyota Corolla

Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari

Secretul dominatiei japoneze in lumea producatorilor auto pare sa fie strans legat de numele Corolla. Din 1966, de la lansarea primei generatii cu acest nume, brandul din Tara Soarelui Rasare a inceput sa prinda aripi. Borna cu numarul 40 de milioane a fost depasita la jumatatea anului trecut, modelul nipon fiind cea mai bine vanduta masina de-a lungul timpului.

2. Ford F

Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari

Generatiile F de la Ford au vandut pana la 34 de milioane de exeplare in cei 66 de ani de la introducerea in piata a primelor modele. Pick-up-ul F-1 produs de americani in primii ani atrage si acum prin formele sale clasice impuse caroseriei , devenind un autoturism iconic pentru iubitorii camionetelor.

3. Volkswagen Golf

Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari

Prima generatie de Golf a fost lansata in 1974 si, pana in prezent, masina a depasit cifra de 31.000.000 de unitati comercializate in intreaga lume. A atins un varf de vanzari in 2002, cand a devenit si cel mai vandut model VW din istorie, iar de atunci, Golf-ul si-a pus amprenta pe istoria auto, in conditiile in care productia sa continua cu noi si noi generatii.

4. VW "Broscuta"

Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari

Soarta a fost prea nedreapta cu "broscuta" nemteasca. Masina s-a vandut ca painea calda pe mai multe continente, devenind si o emblema a generatiei hippie. Din pacate, intreruperile frecvente intervenite in scoaterea unor noi generatii a facut ca numarul exemplarelor vandute sa fie limitat la doar 22 de milioane de exemplare.

Este un autoturism care, in ciuda restrictiilor impuse in timpul Razboiului Rece, a reusit sa strabata rapid cortina de fier intinsa peste sud-estul Europei. Are si o istorie destul de indelungata, prima generatie fiind produsa in 1938. A facut un razboi in postura de "masina a poporului german", a devenit apoi autoturismul preferat al pacifistilor din anii '60 si ramane una dintre emblemele epocii retro auto.

5. VAZ 2101

Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari

Pentru romani si alti membri ai blocului estic, initialele nu inseamna mare lucru. Ca sa facem lumina, trebuie spus ca VAZ-ul nu este altceva decat arhicunoscuta Lada ruseasca, comercializata de sovietici intre 1970 si 1988 in trei generatii care au cuprins Lada 1200, Lada 1200 S si Lada 1300. Numarul total de exemplare vandute in URSS si tarile prietene a fost de 19,3 milioane.

6. Ford T

Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari

"Bunicul" masinii de pe locul II a adus cu adevarat bunastarea in mainile lui Henry Ford. Modelele T au scris intr-adevar pagini de istorie auto intre 1908 si 1927. A fost primul model din lume care a dus piatra de hotar in domeniul productiei auto la 5 milioane de exemplare vandute, apoi la 10 milioane si la 15 milioane.

Pana la declansarea Primului Razboi Mondial se estima ca 9 din 10 masini in lume erau Ford. Productia modelului T a incetat in 1927, cu o cifra de 16,5 milioane de unitati comercializate in intreaga lume. Pana atunci insa, Ford T a trecut prin postura de coupe de lux, taxi, dric, masina de politie si ambulanta de razboi in prima conflagratie mondiala, fiind una dintre masinile reprezentative ale istoriei auto americane.

6. BMW Seria 3

Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari

Prima generatie a modelului BMW Seria 3 a iesit de pe portile fabricii in 1975. Pana in prezent, generatiile succesive ale acestei masini au facut 10 milioane de cumparatori fericiti de-a lungul a aproape trei decenii.

7. Mazda MX-5

Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari

Poate Chevrolet Impala si Citroen 2CV meritau de asemenea sa fie mentionate in acest top, dar ultimul loc il poate ocupa si un alt exemplar, cu mai putine exemplare vandute, dar cu un record incontestabil in Guiness Book.

940.000 de masini Mazda MX-5 au fost vandute intre 1989 si iunie 2004, fapt care face din acest model cea mai vanduta masina sport din istoria auto. O performanta care nu-i usor de atins in conditiile in care cifrele de productie pentru decapotabilele sport sunt destul de reduse, iar pretul se adreseaza unei categorii exclusivite de clienti.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Sapte masini care au doborat recordurile la vanzari
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 6 Decembrie 2014