Se intampla si la capete incoronate: Maserati recheama in service 28.235 de masini cu probleme

Se intampla si la capete incoronate: Maserati recheama in service 28.235 de masini cu probleme
  • 28.235 unitati Ghibli si Quattroporte sunt problematice
  • Presul aluneca sub pedala de acceleratie si o blocheaza
  • Pana acum nu au fost inregistrate accidente
Distribuie pe Facebook

Nu doar Volkswagen, Toyota sau Dacia recheama in service automobilele cu defecte de fabricatie, iata ca si italienii cu tridentul au probleme. Maserati aduce inapoi in service 28.235 de automobile cu probleme la pedala de acceleratie.

Poate ca 28.235 de automobile nu pare mult, insa pentru un producator premium de nisa cum este Maserati, vorbim cel mai probabil de mai bine de jumatate din productia de automobile din acea perioada. Acesta este numarul de masini cu probleme de fabricatie pe care italienii vor sa le repare in cel mai scurt timp, aducandu-le in service.

E vorba de autoturisme Quattroporte si Ghibli fabricate intre 1 februarie 2013 si 30 noiembrie 2015, care pot prezenta anumite probleme la pedala de acceleratie. De fapt, se pare ca e vorba de capsele din plastic care tin pe loc presul textil al podelei, capse care se strica si ii permit covorasului sa alunece si sa culiseze sub pedala de acceleratie.

Se pare ca, pana acum, exista 4 cazuri de incidente in care pedala de acceleratie a ramas blocata din cauza presului de la sofer. Din fericire, acestea nu s-au soldat cu alte probleme si nimeni nu a fost ranit, nici macar masina. Problema a fost presul care a alunecat sub acceleratie si a blocat-o in mers.

Maserati spune ca 28.235 de masini sunt dotate cu acest tip de pres defectuos si isi doreste ca toate aceste unitati sa fie aduse de proprietari in service pentru rezolvarea problemei, pana cand nu va fi prea tarziu si vor aparea primele victime omenesti. In service-urile Maserati, producatorul va inlocui presul si cel mai probabil si cauciucul care acopera pedala de acceleratie, intr-o operatiune ce nu depaseste 15 minute.

Distribuie pe Facebook
mai multe