Sfaturi pentru a vinde rapid o masina second-hand

Sfaturi pentru a vinde rapid o masina second-hand
  • Piata masinilor noi din Romania este in scadere fata de 2013
  • Masinile second-hand care au timbrul de mediu platit sunt cele mai cautate
  • Autoturismele non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 au inceput sa fie iar cautate
Distribuie pe Facebook

Despartirea de vechea masina este unul dintre cele mai dificile lucruri pentru soferi. Tehnologia avanseaza insa si, oricat te-ai incapatana sa ramai prins de vechea ta masina, esti atras in acelasi timp de noile modele si de performantele acestora. La un moment dat, vei rupe cu siguranta legatura emotionala care te leaga de vechiul tau autoturism si vei lua decizia de a-l vinde.

Pentru a obtine un pret care sa te faca fericit si care sa nu faca sa iti para rau ca ai luat aceasta hotarare, trebuie sa tii cont de anumiti factori. Iata cativa dintre acestia:

1. Curatenia, unul dintre cele mai importante criterii

Inainte de a-ti pune vechea masina la vanzare trebuie sa te gandesti cum ar trebui sa arate o masina uzata, incat sa iti faca tie cu ochiul.

In primul rand, curatenia acesteia nu are substitut. Masina pe care o scoti la vanzare trebuie sa fie curata nu doar la exterior sau doar in locurile vizibile. Poti sa o cureti singur sau sa mergi cu ea la un detailer autorizat.

Trebuie sa te asiguri insa ca intregul exterior este perfect curat si lustruit, dar sa nu neglijezi nici locurile mai putin vizibile, precum garniturile usilor sau jantele.

De asemenea, nu incerca sa dai o super-stralucire masinii cu diverse produse pe baza de ceara. Daca sasiul si motorul sunt intr-o stare decenta, nu incerca sa acoperi micile imperfectiuni, deoarece acest lucru va atrage atentia potentialului cumparator, care va crede ca ascunzi ceva. La fel de important este sa pastrezi vechile covoare sau tapiserii ale masinii.

Daca pui unele noi, acest lucru ii va ridica, de asemenea, semne de intrebare clientului in privinta starii masinii. Le poti, in schimb, duce la o curatatorie.

2. Pune-i la dispozitie clientului un dosar cu intregul istoric al autoturismului

Pentru a capata incredere si pentru a prezenta veridicitate in fata clientului, cel mai indicat lucru ar fi sa iti faci un dosar cu toate actele masinii, de la cele mai importante pana la chitantele de reparatie.

Astfel, iti vei putea prezenta masina intr-un mod onest si sustinut si de probe.

3. Fa o evaluare obiectiva a masinii tale

Daca vrei sa iti vinzi cat mai repede vechea masina, trebuie sa fii atent si la pretul pe care il ceri. Incearca sa faci o evaluare reala a masinii si sa ii faci un pret in functie de cel al pietei, si nu in functie de cat crezi tu ca merita.

Chiar daca ai investit mult in ea, trebuie sa fii constient ca lucrurile se devalorizeaza in timp.

Distribuie pe Facebook
mai multe