Suzuki Motors este acuzat de evaziune fiscala. Niponii au ascuns de autoritati aproximativ 11,6 milioane de dolari

Suzuki Motors este acuzat de evaziune fiscala. Niponii au ascuns de autoritati aproximativ 11,6 milioane de dolari
  • Japonezii de la Suzuki au ascuns in ultimii doi ani aproximativ 11.6 milioane de dolari
  • Acest lucru a fost descoperit de Biroul Regional de Taxe din Nagoya in urma unei verificari
  • De vina sunt cei din divizia dedicata motorsportului pe doua roti
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez Suzuki Motors a fost verificat recent de Biroul Regional de Taxe al municipiului Nagoya si a reiesit ca pana acum a ascuns de autoritati aproximativ 11.6 milioane de dolari.

In timp ce conationalii de la Mitsubishi se lupta sa-si spele pacatele dupa ce au recunoscut ca au mintit in legatura cu consumul real de carburant al modelelor lor, celalalt producator nipon de automobile, Suzuki Motors, tocmai a intrat intr-un scandal, de aceasta data cu iz economic.

Mai exact, la o verificare a Biroului Regional de Taxe din municipiul Nagoya, a reisit ca in ultimii doi ani, cei de la Suzuki nu au declarat autoritatilor aproximativ 11.6 milioane de dolari. De vina pentru aceasta, sa-i spunem greseala, sunt cei din divizia constructorului japonez dedicata motorsportului pe doua roti.

In perioada amintita mai sus, acestia au indexat piesele nefolosite ca fiind costuri, si nu obiecte de inventar. Mai pe intelesul tuturor, cei de la Suzuki spuneau ca au folosit piesele, iar in realitate nu le-au folosit.

In plus, acestia au incalcat inca o data legea atunci cand au incasat banii pentru proiectele in dezvoltare, inainte ca acestea sa fie terminate, ceea ce este interzis in Japonia.

In consecinta, Suzuki Motors a trebuit sa plateasca retroactiv 4.35 de milioane de dolari, inclusiv o amenda pentru aceasta greseala. Un oficial al constructorului japonez a declarat ca banii au fost platiti si toate actele contabile sunt acum in ordine. In acelasi timp, acesta a mai spus si ca totul s-a intamplat din cauza uneie erori de comunicare.

Niponii se pot concentra acum pe Salonul Auto de la Paris, unul dintre cele mai prestigioase din lume, acolo unde sunt asteptati cu noi modele, inclusiv cu noul model Swift.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 14 Septembrie 2016