Tesla a batut marcile germane la ele acasa. Model S, mai bine vandut decat BMW Seria 7 si Mercedes S-Class

Tesla a batut marcile germane la ele acasa. Model S, mai bine vandut decat BMW Seria 7 si Mercedes S-Class
  • Tesla Model S a batut anul trecut, la vanzarile din Europa, BMW Seria 7 si Mercedes S-Class
  • Este pentru prima oara cand automobilul companiei americane reuseste aceasta performanta
  • Rezultate notabile a inregistrat si Model X, care s-a vandut la fel de bine ca Porsche Cayenne
Distribuie pe Facebook

Anul 2017 a marcat o premiera extrem de importanta pentru Tesla: Model S a reusit sa depaseasca pentru prima oara la vanzari, in Europa, limuzinele BMW Seria 7 si Mercedes S-Class. Rezultate notabile a obtinut si Model X, care s-a vandut la fel de bine ca Porsche Cayenne.

Marcile premium ale industriei auto din Germania sunt nevoite sa accelereze dezvoltarea masinilor cu propulsie electrica dupa ce Tesla a bifat anul trecut o premiera extrem de importanta: Model S a reusit sa depaseasca pentru prima oara la vanzari, in Europa, limuzinele BMW Seria 7 si Mercedes S-Class.

Potrivit JATO Dynamics, produsul companiei din Silicon Valley a inregistrat in 2017 nu mai putin 16.132 de comenzi, o crestere spectaculoasa de 30 de procente. De cealalta parte, motivele de lauda si mandrie ale constructorilor din Munchen si Stuttgart au fost comercilizate in 13.359, respectiv 11.735 de unitati.

In acelasi timp, rezultate notabile a obtinut si Tesla Model X. SUV-ul americanilor, oferit in versiuni cu cinci, sase sau chiar sapte locuri, se poate lauda cu aproximativ 12.000 de automobile vandute anul trecut in Europa. Valoarea este similara cu cea reusita de Porsche Cayenne si cu 2.000 de exemplare peste BMW X6.

Compania din Silicon Valley face legea si de cealalta parte a Oceanului, pe piata din Statele Unite. Pe parcursul lui 2017, aceasta a comercializat 28.800 de unitati Model S, in timp ce produse precum Cadillac XTS ori, din nou, Mercedes S-Class, au fost nevoite sa se multumeasca cu 16.275 si 15.888 de comenzi.

La momentul de fata, Tesla cauta solutii pentru a creste productia si a face fata cererii uriase inregistrate de Model 3, cel mai accesibil produs al americanilor. Disponibil la vanzare la preturi care pornesc de la 35.000 de dolari, automobilul cu o autonomie de cel putin 354 de kilometri este un real succes comercial.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 20 Februarie 2018