Toata lumea cu bani se inghesuie sa o cumpere. Productia masinii de lux a depasit pragul de un milion

Toata lumea cu bani se inghesuie sa o cumpere. Productia masinii de lux a depasit pragul de un milion
  • Toata lumea cu bani se inghesuie sa o cumpere
  • Productia masinii de lux a depasit pragul de un milion
Distribuie pe Facebook

Momentul important de productie de astazi marcheaza un alt reper in istoria de aproape 40 de ani a uzinei BMW Group din Regensburg, cand modelul BMW X1 cu numarul un milion a iesit de pe linia de asamblare din Regensburg. Automobilul aniversar este un model electric BMW iX1 in culoarea Alpine White. BMW X1 este cel mai mic Sports Activity Vehicle de la BMW si a devenit primul model electric produs la uzina BMW Group din Regensburg in noiembrie 2022.

"BMW iX1 este dovada ca putem construi automobile electrice extrem de atractive pentru clasa compacta premium la fabrica noastra din Regensburg. Modelul este foarte popular printre clientii din intreaga lume", spune directorul fabricii, Carsten Regent. "Pentru a satisface diferite cerinte ale pietei din intreaga lume, compania noastra se bazeaza pe diversitatea tehnologica. Mai exact, aici, la Regensburg, avem flexibilitatea de a produce diferite tipuri de sisteme de propulsie pentru BMW X1 pe o singura linie de productie - modele cu motor termic si sisteme plug-in hybrid, precum si cu sistem de propulsie electric."

In sondajul "Best Cars 2023" realizat in randul cititorilor de revista auto, motor und sport, modelul electric BMW iX1 xDrive30, produs la Regensburg, s-a clasat pe primul loc, cu 8,4% din voturi.

BMW X1 si BMW iX1

BMW X1 si BMW iX1

De la sfarsitul acestui an, uzina BMW Group din Regensburg va produce si un al doilea BMW electric, BMW iX2, pentru clasa compacta de mare volum. "Mobilitatea electrica este un vector de crestere pentru uzina noastra. in prezent, functionam la capacitate maxima si speram ca aceasta tendinta va continua", declara Regent.

Dupa cum a anuntat anterior in martie, BMW Group va investi peste 350 de milioane de euro in productia de automobile de la Regensburg pana la sfarsitul anului, creand locuri de munca permanente pentru aproximativ 500 de noi angajati. "Inca recrutam personal de productie pentru uzina noastra. In noiembrie, vom adauga un schimb suplimentar de noapte si vom trece la functionarea in trei schimburi. Lucram deja in schimburi suplimentare in anumite zile de sambata", confirma Davide Vitolo, directorul Resurse Umane al uzinei BMW Group din Regensburg.

Zilnic, un total de pana la 1.000 de unitati ale modelelor BMW Seria 1, BMW X1 si BMW X2 ies in prezent de pe linia de productie a uzinei din Regensburg, fiind destinate clientilor din intreaga lume. Uzina BMW Group din Regensburg a devenit recent prima fabrica a industriei auto din intreaga lume care a folosit un proces digitalizat si automatizat integral pentru inspectia, procesarea si marcarea suprafetelor vopsite ale automobilelor in productia standard, care se bazeaza pe roboti controlati de AI (inteligenta artificiala). Acesta reprezinta un alt pas catre BMW iFACTORY digitala si conectata inteligent pentru locatia din Palatinatul Superior. Intreaga fabrica a fost deja masurata digital in 3D in 2022, ca parte a unui proiect-pilot. "Geamanul digital" rezultat al uzinei BMW Group din Regensburg permite planificarea foarte eficienta a viitoarelor structuri de fabrica si a facilitatilor de productie.

Uzinele BMW Group din Regensburg si Wackersdorf

De mai multe decenii, BMW Group se considera un reper pentru tehnologia de productie si excelenta operationala in constructia de automobile - inclusiv in locatiile sale din Regensburg si Wackersdorf. Uzina auto a BMW Group din Regensburg a fost deschisa in 1986 si este una dintre cele peste 30 de locatii de productie ale BMW Group din intreaga lume. Un total de pana la 1.000 de automobile din gamele BMW Seria 1, BMW X1 si BMW X2 ies zilnic de pe linia de productie a uzinei din Regensburg - destinate clientilor din intreaga lume. Diferite tipuri de sisteme de propulsie sunt fabricate in mod flexibil pe o singura linie de asamblare - de la automobile cu motoare termice, la modele plug-in hybrid sau electrice.

Bateriile de inalta tensiune pentru modelele electrice construite in Regensburg sunt produse tot local, in imediata vecinatate a uzinei auto. Acestea sunt asamblate la facilitatea de productie de componente electrice, care a fost deschisa in 2021 in Leibnizstrasse.

Parcul de Inovatie BMW Wackersdorf apartine tot de locatia din Regensburg. Campusul de 55 de hectare, construit in anii 1980, a fost conceput initial ca o facilitate de reprocesare nucleara. BMW Group si-a amplasat acolo productia de cockpituri, precum si furnizarea de piese pentru alte uzinele . Alaturi de BMW, care este cel mai mare angajator, si alte companii au sediul in Parcul de Inovatie Wackersdorf. In total, aproximativ 2.500 de angajati lucreaza acolo.

BMW X1 si BMW iX1 - Galerie foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (200) Poze BMW X1 si BMW iX1
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2023