TOPUL celor mai vandute marci de masini din lume. Uite pe ce loc se afla Dacia!

TOPUL celor mai vandute marci de masini din lume. Uite pe ce loc se afla Dacia!
  • O compania britanica a intocmit un clasament al celor mai vandute marci de masini din lume
  • Toyota conduce detasat topul, compania japoneza fiind lider de piata in nu mai putin de 49 de tari
  • Pe locul cinci avem Dacia, cea mai vanduta marca de masini in cinci tari alaturi de Fiat
Distribuie pe Facebook

Dacia, alaturi de Fiat, ocupa pozitia cu numarul cinci intr-un top al celor mai vandute marci de masini din lume. Compania de la Mioveni este lider de piata in cinci tari: Romania, Bulgaria, Moldova, Macedonia si, nu in ultimul rand, Maroc.

Poate ca Volkswagen a depasit Toyota ca numar de unitati comercializate la nivel global in anul 2016, insa compania japoneza ocupa prima pozitie intr-un top al celor mai vandute marci de masini din lume, in functie de tara.

Conform unui infografic realizat de compania britanica Regtransfers, Toyota este lider de piata in nu mai putin de 49 de tari - printre care si Costa Rica, Uganda, Angola, Tanzania, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Indonesia sau Australia.

De cealalta parte, Volkswagen este cea mai vanduta marca de masini in doar 14 tari, cu extrem de importanta precizare ca grosul vine din Europa: Belgia, Olanda, Suedia, Elvetia, Germania, Belarus, Croatia si asa mai departe.

Ultima treapta a podiumului ii revine companiei Ford, care este lider de piata in opt tari - inclusiv Statele Unite ale Americii, in timp ce clasamentul intocmit de Regtransfers.co.uk continua cu Renault si Skoda, la egalitate pe locul patru.

In topul celor mai vandute marci de masini din lume se afla si Dacia care, asemeni Fiat, este lider de piata in cinci tari: Bulgaria, Moldova, Macedonia, Romania si Maroc, acolo unde sunt construite modele precum Logan sau Lodgy.

Topul celor mai vandute marci de masini din lume

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 19 Iulie 2017