Ultima ora. Un mare gigant auto vrea sa cumpere Opel de la General Motors

Ultima ora. Un mare gigant auto vrea sa cumpere Opel de la General Motors
  • Oficialii PSA Peugeot-Citroen discuta cu americanii de la General Motors preluarea companiei Opel
  • Tranzactia, care cuprinde inclusiv divizia britanica Vauxhall, ar putea fi incheiata in saptamanile urmatoare
  • In cazul in care afacerea va reusi, grupul francez va deveni al doilea cel mai mare constructor auto din Europa
Distribuie pe Facebook

Oficialii PSA Peugeot-Citroen sunt in discutii cu americanii de la General Motors pentru preluarea companiilor Opel si Vauxhall, potrivit unor surse citate de publicatia Bloomberg.

Grupul auto PSA Peugeot-Citroen pregateste o lovitura de proportii. Francezii planuiesc preluarea companiei germane Opel si a diviziei britanice Vauxhall de la General Motors, conform unor surse citate de Bloomberg.

Potrivit aceleiasi publicatii, cei doi mari giganti ai industriei auto poarta deja o discutie in acest sens, iar un acord ar putea fi semnat chiar in saptamanile urmatoare. La fel de bine exista insa si posibilitatea ca negocierile sa pice.

Si totusi, in cazul in care se va materializa, afacerea va schimba complet fata pietei de masini noi din Europa. Cu o cota de 16%, noul PSA Peugeot-Citroen ar deveni al doilea cel mai mare constructor de masini de pe Batranul Continent.

Chiar daca pentru moment le putem incadra la categoria zvonuri, aceste informatii au facut ca actiunile grupului francez sa urce in dimineata zilei de astazi cu aproximativ sase procente, pana la nivelul de 18.99 euro per actiune.

De cealalta parte, renuntarea la compania germana Opel si a diviziei britanice Vauxhall ar scoate complet General Motors de pe piata auto din Europa. Nu cu mult timp in urma, americanii au renuntat sa ne mai vanda Chevrolet-uri.

In prezent, intre PSA Peugeot-Citroen si General Motors exista o colaborare prin intermediul carora marcile celor doi mari giganti ai industriei constructoare de masini impart mai multe subansamble, inclusiv platformele.

UPDATE: General Motors confirma prin intermediul unui comunicat de presa ca poarta discutii cu PSA Peugeot - Citroen privind o potentiala vanzare a marcii germane Opel si divizei britanice Vauxhall catre grupul auto francez.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 14 Februarie 2017