Unii numara unitatile, altii caii putere. Bugatti se lauda ca anul acesta a livrat 105.000 de cai putere

Unii numara unitatile, altii caii putere. Bugatti se lauda ca anul acesta a livrat 105.000 de cai putere
  • Bugatti a livrat 70 de exemplare Chiron in 2017
  • Acestea insumeaza 105.000 de cai putere
  • Pe listele de asteptare s-au inscris pana acum 300 de persoane
Distribuie pe Facebook

Constructorul francez de automobile, detinut in prezent de gigantul german Volkswagen, anuntat ca anul acesta a livrat 70 de exemplare Chiron, care insumeaza 105.000 de cai putere. Productia acestui model este limitata la "doar" 500 de exemplare.

Chiar daca unii carcotasi spun ca modelele Pagani sau Koenigsegg sunt mai speciale, Bugatti-ul Chiron ramane una dintre cele mai impresionante masini ale zilelor noastre. Dovada sta pretul de peste 2 milioane de euro si desigur specificatiile tehnice care in urma cu cativa ani pareau din alta lume.

Bugatti Chiron

Cel mai nou model al francezilor beneficiaza de un propulsor W16 de 8.0 litri, cu patru turbine, care transmite ambelor punti 1.500 de cai putere si 1.600 Nm cuplu. Desi cantareste aproape 2 tone, masina atinge 100 de km/h in 2,5 secunde si are o viteza maxima de aproximativ 460 de km/h.

Bugatti Chiron

Fiind vorba despre un model exclusivist, productia lui Chiron a fost limitata la 500 de exemplare, iar livrarile au debutat in toamna anului trecut. Chiar si asa, inginerii de la Bugatti s-au miscat foarte eficient si au reusit sa indeplineasca obiectivul setat pentru anul acesta si anume acela de a livra 70 de exemplare in 2017.

Bugatti Chiron

Desigur, brand-ul din Molsheim are propriul mod de contabilizare, astfel ca a declarat ca a livrat defapt 105.000 de cai putere. Pana acum, pe listele de asteptare sunt inscrisi peste 300 de persoane cu buzunare adanci, astfel ca uzina francezilor va lucra la capacitate maxima pentru mai bine de 3 ani.

Bugatti Chiron

Daca esti curios spre ce zone au plecat sau urmeaza sa plece cele mai multe Chiron-uri, iti spunem tot noi. Potrivit datelor oferite de Bugatti, 43% dintre comenzi au venit din Europa, 26% din Statele Unite ale Americii si Canada, doar 23% din Orientul Mijlociu si restul de 8% din regiunea Asia-Pacific.

Bugatti Chiron

Insa 47 dintre cei care si-au primit deja pretioasele hypercar-uri nu s-au prea putut bucura de ele, avand in vedere ca Bugatti a rechemat recent in service primele 47 de exemplare livrate, din cauza unor suduri in zona scaunelor.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Bugatti Chiron
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 21 Decembrie 2017