Vanzarile de masini noi pe piata europeana au scazut cu 6,8% in primul semestru

Vanzarile de masini noi pe piata europeana au scazut cu 6,8% in primul semestru
Vanzarile de masini noi in UE au scazut cu 6,8% in primul semestru din 2012, raportat la aceeasi perioada din 2011. De asemenea, scaderi de 2,8% s-au inregistrat si in luna iunie fata de perioada similara a anului trecut.
Distribuie pe Facebook
Conform datelor facute publice de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), in luna iunie au fost inmatriculate 1.201.578 de masini noi in Uniunea Europeana, cu exceptia Maltei. Iunie reprezinta a noua luna consecutiva in care vanzarile de automobile noi sunt scazute pe piata europeana, nivelul fiind, totusi, mai putin ingrijorator decat in lunile precedente.

Vanzarile au evoluat diferit in functie de piete. Astfel, in Germania, vanzarile au crescut cu 2,9% in iunie, iar in Marea Britanie, cu 3,5%. Nivelul lor a fost aproape stabil in Franta (-0,6%). In schimb, vanzarile s-au prabusit in Spania (-12,1%) si in Italia (-24,4%). Cele mai spectaculoase scaderi raman, insa, cele din Grecia (-41,3%) si din Portugalia (41,9%), doua tari lovite puternic de criza financiara.

Distribuie pe Facebook
mai multe