Volvo nu mai este cea mai vanduta masina din Suedia. A fost depasita de o nemtoaica

Volvo nu mai este cea mai vanduta masina din Suedia. A fost depasita de o nemtoaica
  • Volvo nu a mai dat in 2016 cel mai vandut model din Suedia
  • Respectiva distinctie i-a revenit germanului VW Golf
  • E pentru prima oara in 50+ ani cand Volvo pierde acest premiu
Distribuie pe Facebook

Pentru prima oara in peste cinci decenii, cel mai vandut automobil din Suedia nu a fost un Volvo. Respectiva distinctie i-a revenit, in schimb, unui model comercializat de o marca nemteasca.

Noul an nu a inceput deloc bine pentru oficialii Volvo. Ba dimpotriva: acestia tocmai au aflat ca marca pe care o conduc a fost invinsa in batalia pentru cel mai cautat model din Suedia lui 2016.

Situatia este cu atat mai dureroasa cu cat celebrul producator de automobile din Peninsula Scandinava nu a mai pierdut acasa din 1962. Si pe-atunci... tot un Volkswagen reusea sa puna la pamant 'dictatura' Volvo.

Daca la momentul respectiv un Beetle se facea vinovat pentru respectiva performanta, acum Golf-ul este cel care a ocupat prima pozitie a topului celor mai vandute modele de pe piata din Suedia.

Per total insa, celebrul producator de automobile din Peninsula Scandinava sta ceva mai bine decat Volkswagen: 'gazdele' au o cota de piata de 21.5 procente, pe cand nemtii sunt nevoiti sa se multumeasca cu 15.7%.

In plus, oficialii Volvo par mult mai interesati de China, o dovada in acest sens constand in mutarea productiei modelului S90 in orasul Daqing. Made in China va scrie si pe viitoarele 60-uri si 40-uri.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 3 Ianuarie 2017