Volvo nu mai face fata comenzilor pentru XC40. Suedezii obligati sa suplimenteze productia

  • Volvo suplimenteaza productia SUV-ului XC40
  • Suedezii au primit peste 80.000 de comenzi
  • De anul viitor, acesta va fi asamblat si in China
Distribuie pe Facebook

Volvo a fost luat prin surprindere de succesul SUV-ului XC40 iar pentru a tine pasul cu comenzile coplesitoare a anuntat ca va mari productia la uzina din Belgia. Modelul suedezilor a fost desemnat Masina Anului 2018 in Europa.

Constructorul din Goteborg a lansat SUV-ul XC40 in toamna anului trecut la Milano iar cateva luni mai tarziu avea sa fie desemnat Masina Anului 2018 in Europa. Acest titlu prestigios dar si laudele pe care le-a primit de la specialistii Euro NCAP au contribuit la succesul de care se bucura acum modelul suedez.

Volvo XC40

Un succes care a luat prin surprindere multa lume, inclusiv pe cei de la Volvo. Reprezentantii nordicilor au declarat acum ca au primit peste 80.000 de comenzi pentru XC40, iar pentru a le onora pe toate, se vad obligati sa suplimenteze productia la uzina din Belgia. In plus, acest model va fi produs si in China incepand de anul viitor.

Volvo XC40

"Succesul lui XC40 ne-a depasit toate asteptarile. Segmentul SUV-urilor compacte are cea mai mare crestere din industria auto si vrem de profitam de acest lucru prin lansarea unor noi modele pe platforma compacta CMA," sustine Hakan Samuelsson, presedinte si CEO Volvo.

Volvo XC40

La noi in tara, cel mai accesibil Volvo XC40 vine in nivelul de echipare Momentul, cu propulsor diesel de 2.0 litri si 190 de cai putere, tractiune integrala si cutie automata de viteze cu 8 trepte. Pretul de plecare este de 40.873 de euro cu TVA.

Volvo XC40

Cel mai scump XC40 pe care banii il pot cumpara in acest moment, in Romania, costa cel putin 46.223 de euro. Acesta vine in nivelul de echipare de top R-Design, iar sub capota avem un propulsor de 2.0 litri turbo, pe benzina, capabil de 250 de cai putere. Tractiunea integrala si transmisia automata cu opt trepte este prezenta si aici.

Volvo XC40

Volvo XC40

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volvo XC40
mai multe