Vremuri negre pentru Toyota dupa ce productia a fost oprita la alte doua fabrici din Japonia

Vremuri negre pentru Toyota dupa ce productia a fost oprita la alte doua fabrici din Japonia
  • Toyota a fost nevoita sa inchida productia la doua uzine din Japonia
  • Datorita acestor evenimente, productia a scazut cu 80.000 de unitati
  • Acestea vin dupa ce compania japoneza a suspendat activitatea la majoritatea fabricilor din Japonia deoarece o uzina care furnizeaza componente a fost afectata de cutremure
Distribuie pe Facebook

Din cauza unei explozii la o uzina operata de un furnizor, Toyota Motor Corp. a oprit productia la doua fabrici din Japonia.

Recent, Toyota a declarat ca toate datele arata ca va reusi sa se mentina pentru al cincilea an consecutiv in fruntea topului celor mai mari producatori de masini din lume, dar se pare ca acest lucru este pus sub semnul intrebarii.

La mijlocul lunii aprilie, compania nipona a fost fortata sa opreasca pe rand productia la majoritatea fabricilor sale din Japonia din cauza ca uzina Aisin Seiki din Kumamoto care furnizeaza componente, a fost grav afectata de cutremure.

Acum, Toyota s-a vazut nevoita sa mai opreasca alte doua fabrici, Higashi Nihon si uzina Daihatsu, din cauza lipsei de dispozitive de franare.

Datorita acestor ultime evenimente, productia s-a redus cu 80.000 de unitati. Deasemenea, o explozie la o fabrica de otel operata de o companie subsidiara Toyota, a scazut productia totala cu 170.000 de vehicule.

In lunile aprilie si martie, profitul net anual realizat de compania japoneza a crescut cu 6.4% pana la nivelul record de 21.3 miliarde de dolari, fiind al treilea an in care Toyota raporteaza profituri record.

In lumina ultimelor evenimente petrecute in Japonia, Volkswagen profita de pasa buna prin care trece datorita vanzarilor ridicate din China si Europa, si se apropie din ce in ce mai amenintator de locul intai in topul celor mai mari constructori de automobile.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 3 Iunie 2016