Yenul puternic obliga Nissan sa produca in afara Japoniei

Yenul puternic obliga Nissan sa produca in afara Japoniei
Distribuie pe Facebook
Patronul aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a justificat delocalizarea productiei de masini electrice, Leaf, din cauza ratei de schimb mult prea ridicata a yenului in raport cu dolarul american.
Carlos Ghosn a lansat un nou atac impotriva yenului puternic. Patronul aliantei Renault-NIssan a estimat ca, in pofida unei usoare deprecieri a monedei japoneze fata de bancnota verde, yenul "ramane o enorma frana", determinandu-i pe exportatorii niponi sa produca in afara tarii.
"Suntem la 82 de yeni pentru un dolar, este mai bine decat 76, dar este inca departe de un nivel neutru care ne-ar situa in jurul valorii de 100 de yeni pentru un dolar", a remarcat Ghosn la o conferinta de presa desfasurata la salonul auto de la New York.

"Acest lucru reprezinta o frana enorma pentru toti exportatorii japonezi", dintre care multi si-au mutat productia in afara tarii", a spus patronul Renault si Nissan. Fabricantul nipon este pe punctul de a transfera productia de masini electrice Leaf in Statele Unite pentru piata nord-americana, ceea ce va permite o "reducere a costurilor si, in consecinta, o scadere graduala a preturilor, pentru stimularea vanzarilor", a explicat Ghosn.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 6 Aprilie 2012