A vrut sa se dea mare cu noul lui Bugatti de 1500 CP, dar l-a batut un GT-R cu mult mai putini cai putere. VIDEO

A vrut sa se dea mare cu noul lui Bugatti de 1500 CP, dar l-a batut un GT-R cu mult mai putini cai putere. VIDEO
Chiar daca gazduieste in compartimentul motor o herghelie cu 1.500 de cai putere, noul Bugatti Chiron are mari probleme in a tine pasul cu un Nissan GT-R de doar 1.150 CP la roti.
Distribuie pe Facebook

16 cilindri, 4 turbine si nu mai putin de 1.500 de cai putere. Cu un astfel de motor in dotarea standard, nu este deloc de mirare ca noul Bugatti Chiron se vrea cea mai rapida masina de serie din lume.

Sportiva franceza este ajutata, de altfel, si de o cutie automata cu dublu ambreiaj, care lucreaza alaturi de un sistem inteligent de tractiune integrala. Drept urmare, sprintul fenomenal de la 0 la 100 de kilometri pe ora, in <2.5 secunde, nu ar trebui sa reprezinte chiar o surpriza majora.

Chiar si asa, noua masina de peste trei milioane de dolari a companiei din Molsheim a dezamagit la o cursa organizata recent. A pierdut in fata unui Nissan GT-R cu doar 1.150 CP la roti...

Aceasta nu este insa nici pe departe cea mai usturatoare infrangere a modelului Bugatti Chiron. Sportiva franceza cu motor W16 cvadri-turbo de opt litri si 1.500 de cai putere a pierdut recordul 0 - 400 - 0 km/h la nici macar o luna dupa ce a reusit sa stabileasca performant respectiva.

Totodata, noua masina de peste trei milioane de dolari are (extrem de) mult de tras daca vrea sa devina cel mai rapid automobil de serie din lume. Trebuie sa depaseasca 457.94 de kilometri pe ora.

Pana la prima incercare de acest gen, Bugatti a lansat o versiune mai pentru circuit a modelului Chiron. Este insotita de indicativul Sport si ofera amortizoare cu zece procente mai rigide, plus o serie de elementele care reduc greutatea cu aproximativ 18 kilograme.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 5 Iunie 2018