Au vrut sa vada daca merita banii in plus. Noul Audi A3, fata in fata cu VW Golf

Au vrut sa vada daca merita banii in plus. Noul Audi A3, fata in fata cu VW Golf
  • Britanicii ne ofera un comparativ intre Audi A3 si VW Golf
  • Ambele modele sunt construite pe aceeasi platforma modulara
  • Similaritatile continua la nivelul motorizari si tehnologiilor
Distribuie pe Facebook

Sunt construite pe aceeasi platforma si, pe deasupra, ofera aceleasi motorizari. Asemanarile continua la nivelul capacitatii de incarcare a portbagajului sau pachetului tehnologic disponibil, insa preturile de vanzare... difera.

Ce au in comun Audi A3 si VW Golf? Nimic, exceptand dimensiunile compacte, ar spune o persoana neinitiata, insa altfel sta, de fapt, situatia. Ultima generatie a celor modele germane este construita pe aceeasi platforma modulara MQB.

Exemplele de asemanari continua la nivelul gamei de motorizari, ambele automobile punand la dispozitia clientilor motoare turbo pe benzina si motorina, in trei si in patru cilindri. Similare sunt si optiunile la nivel de cutie de viteze.

Numeroase similitudini intalnim si in dreptul pachetului tehnologic disponibil. Atat compacta din Ingolstadt, cat si cea din Wolfsburg ofera, de exemplu, un display color de dimensiuni generoase pentru afisarea instrumentelor de bord.

Daca ar fi sa tragem o concluzie, am putea spune fara niciun fel de problema ca modelul A3 de la Audi este doar un alt VW Golf - cu design diferit si materiale interioare de calitate superioara. Care costa insa destul de mult in plus...

Justificat sau nu, aflam chiar din urmatorul material video. Care, deloc intamplator, pune fata in fata cele doua automobile germane de clasa compacta, scotand la iveala punctele forte, dar si cele slabe ale produselor cu pricina.

In cazul in care filmul de mai sus a reusit sa te lumineze, atunci afla ca Audi A3 porneste in Romania de la 24.528 de euro. De cealalta parte, cel mai ieftin VW Golf costa 16.015 euro - ambele preturi sunt valabile pentru versiunea cu cinci usi.

Totodata, atat varianta de baza a compactei din Ingolstadt, cat si omoloaga acesteia din Wolfsburg ofera o motorizare 1.0 TSI. Cuplata la o transmisie manuala cu sase rapoarte si un sistem de tractiune fata, daca te intrebai cumva...

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 29 Ianuarie 2018