Audi A7 versus BMW Seria 6 Gran Coupe versus Mercedes CLS

Audi A7 versus BMW Seria 6 Gran Coupe versus Mercedes CLS
Odata cu lansarea mult-asteptatului BMW Seria 6 Gran Coupe, segmentul coupe-urilor cu patru usi practic a explodat. Atat la propriu, cat si la figurat. Doritorii de material neconventional premium au acum la dispozitie un trio absolut exceptional, iar lupta dintre Audi, BMW si Mercedes este impinsa catre un cu totul nou nivel.
Distribuie pe Facebook

Design Exterior:


In urma cu aproximativ sapte ani, germanii de la Mercedes creau un segment nemaiintalnit pana la acea vreme. Primul coupe cu patru usi din lume isi facea aparitia in mod oficial, iar intreaga planeta ramanea cu gura cascata. In prezent mai toate companiile ofera sau lucreaza la un astfel de automobil, insa recent-lansatul Audi A7 pare cel mai aproape de reteta inventata de constructorul din Stuttgart.

Mercedes CLS versus Audi A7 Mercedes CLS versus Audi A7

In cadrul segmentului coupe-urilor cu patru usi, designul exterior reprezinta un factor extrem de important. Ai putea afirma ca noul Mercedes CLS este cu un pas inaintea lui Audi A7 deoarece se afla deja la a doua generatie, insa nici cel din urma nu se lasa mai prejos. Pe scurt, aceasta dezbatere se rezuma la (aproape) un singur aspect: In timp ce constructorul din Stuttgart ofera un automobil complicat, ce beneficiaza de forme musculoase, aripi uriase si o linie coborata a plafonului, constructorul din Ingolstadt a trimis un automobil elegant, ce pare mai degraba o simbioza intre un GT de lux si un hatchback decat un coupe cu patru usi prin definitie.

Mercedes CLS versus Audi A7 Mercedes CLS versus Audi A7

De asemenea, ultimul Mercedes CLS se poate lauda cu un aspect original, creat de la zero, in timp ce Audi A7 imparte elemente de design cu ultima generatie a navei amiral din Ingolstadt - A8. Daca acest aspect nu te deranjeaza insa, precizam ca modelul din Ingolstadt poate fi echipat si cu un pachet sport S line, ce consta in spoilere mai agresive, jante de dimensiuni generoase si diverse accesorii pentru interior. Desigur, cu un astfel de tratament se poate lauda si modelul din Stuttgart, tratament ce vine sub forma pachetului sport AMG.

Audi A7 versus BMW Seria 6 Gran Coupe versus Mercedes CLS

Ultimul, dar nu cel din urma, noul BMW Seria 6 Gran Coupe reprezinta in esenta un Seria 6 Coupe cu doua usi si doua locuri (plus unu) in plus. Printre principalele puncte de atractie ale modelului bavarez se numara capota alungita a motorului, grila frontala impunatoare si linia usor-curgatoare a plafonului. Drept urmare, mult-asteptatul BMW Seria 6 Gran Coupe impresioneaza in aceeasi masura atat prin eleganta, cat si prin agresivitate. Cei care inclina insa balanta inspre o sportivitate debordanta sunt rasfatati de constructorul german cu deja-celebrul pachet estetic M-Sport.

Audi A7 versus BMW Seria 6 Gran Coupe versus Mercedes CLS Audi A7 versus BMW Seria 6 Gran Coupe versus Mercedes CLS

Design Interior:

Un alt factor extrem de important in alegerea coupe-ului cu patru usi care sa te reprezinte cel mai bine face referire la interior. Inainte insa de a trece la a analiza designul, specificam ca noul Audi A7 poate gazdui pana la cinci pasageri, in timp ce ultima generatie a lui Mercedes CLS beneficiaza de o consola centrala ce se intinde de-a lungul intregului cockpit, anuland astfel posibilitatea unui al treilea pasager.

Mercedes CLS versus Audi A7 Mercedes CLS versus Audi A7

Revenind rapid la linii si forme, se poate observa cu usurinta ca modelul din Stuttgart se bucura de prezenta unui panou de bord cu design clasic si elegant in acelasi timp, pe cand modelul din Ingolstadt beneficiaza de un panou de bord cu aspect futurist. Fetele usilor celui de-al doilea automobil creeaza senzatie de spatiu, in timp ce in cazul primului automobil acestea tradeaza aceeasi eleganta prezenta si la exterior.

Mercedes CLS versus Audi A7 Mercedes CLS versus Audi A7

Asadar, asa cum era de asteptat, atat Mercedes CLS, cat si Audi A7 isi rasfata clientii cu materiale dintre cele mai bune, dotari de ultima ora, spatiu din plin si, nu in ultimul rand, confort. Ca o mica paranteza, afirmam ca am fost putin dezamagiti de prezenta unui al cincilea loc in cazul modelului din Ingolstadt. Pentru ca, nu-i asa, un adevarat coupe in patru usi nu se poate lauda cu prezenta unui scaun in locul unei console centrale alungite.

Mercedes CLS versus Audi A7 Mercedes CLS versus Audi A7

Referitor la nou-sositul BMW Seria 6 Gran Coupe, cuvantul de ordine il reprezinta exclusivitatea. Interiorul automobilului bavarez are conducatorul auto in prim plan, bordul fiind asimetric si usor orientat catre sofer. Mai mult de atat, panourile usilor par sa se intersecteze perfect, oferind o conexiune armonioasa care incepe la panoul de instrumente si se incheie abia la nivelul portbagajului. Asemeni modelului Audi A7, si in coupe-ul bavarez cu patru usi se pot strecura cinci persoane.

Audi A7 versus BMW Seria 6 Gran Coupe versus Mercedes CLS Audi A7 versus BMW Seria 6 Gran Coupe versus Mercedes CLS

Date Tehnice:

In ceea ce priveste gama de motorizari, lucrurile stau in felul urmator: viitorii clienti ai noului Audi A7 au de optat pentru cinci versiuni 'civilizate', plus varianta de performanta S7. Cea de-a doua generatie a modelului Mercedes CLS este disponibila cu cinci motoare diferite (lista in care includem si noul AMG V8 twin-turbo de 5.5 litri), in timp ce recent-lansatul BMW Seria 6 Gran Coupe se bucura momentan de numai trei propulsoare.

Mercedes CLS versus Audi A7

Revenind insa la privirea generala asupra gamei de motorizari, sa trecem rapid in revista alegerile pe care le au de facut clientii celor doua modele:

- Audi A7: 2.8 FSI (sase cilindri, 2.8 litri, 204 CP si 280 Nm), 3.0 TFSI (sase cilindri, 3.0 litri, 300 CP si 440 Nm), 3.0 TDI (sase cilindri, 3.0 litri, 204 CP si 400 Nm), 3.0 TDI quattro S tronic (sase cilindri, 3.0 litri, 245 CP si 500 Nm), 3.0 TDI quattro tiptronic (sase cilindri, 3.0 litri, 313 CP si 650 Nm), S7 (opt cilindri, 4.0 litri, 420 CP si 550 Nm);

- BMW Seria 6 Gran Coupe: 640d (sase cilindri, 3.0 litri, 313 CP si 630 Nm), 640i (sase cilindri, 3.0 litri, 320 CP si 450 Nm), 650i (opt cilindri, 4.4 litri, 450 CP si 650 Nm);

- Mercedes CLS: 250 CDI BlueEfficiency (patru cilindri, 2.1 litri, 204 CP si 500 Nm), 350 CDI BE (sase cilindri, 3.0 litri, 265 CP si 620 Nm), 350 BE (sase cilindri, 3.5 litri, 306 CP si 370 Nm), 500 BE (opt cilindri, 4.6 litri, 408 cai putere si 600 Nm), 63 AMG (opt cilindri, 5.5 litri, pana la 557 CP si 800 Nm).

Asadar, cel mai probabil, majoritatea automobilelor achizitionate vor purta logo-ul CLS 350 CDI, respectiv A7 3.0 TDI quattro S tronic, o comparatie intre aceste doua motorizari fiind astfel inevitabila. Daca cifrele legate de putere pot fi regasite ceva mai sus, precizam ca unitatea V6 CDI semnata Mercedes poate propulsa coupe-ul in patru usi de la 0 la 100 km/h in doar 6.2 secunde, viteza maxima fiind limitata la 250 km/h. In ceea ce priveste consumul de carburant, constructorul din Stuttgart anunta o valoare medie de 6 - 6.1 litri la 100 km.

Mercedes CLS versus Audi A7

In cazul rivalului de la Audi, propusorul V6 TDI ii confera lui A7 o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 6.5 secunde, in timp ce viteza maxima este de asemenea limitata la pragul celor 250 km/h. Venind vorba despre consum de carburant, constructorul din Ingolstadt ne ispiteste cu o valoare medie de doar 6.0 litri la 100 km.

Cu 313 cai putere si 630 Newton-Metri, noul BMW 640d Gran Coupe se anunta un rival de temut pentru Audi A7 3.0 TDI quattro tiptronic. Daca modelul bavarez accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5.4 secunde, competitorul sau din Ingolstadt are nevoie de doar 5.3 secunde pentru a reusi aceeasi performanta. Ambele modele se lauda cu o viteza maxima limitata la 250 km/h, BMW-ul recuperand la capitolul eficienta: mai exact, 640d Gran Coupe consuma cu aproximativ 0.7-0.9 litri mai putin carburant la suta de kilometri decat A7.

Audi A7 versus BMW Seria 6 Gran Coupe versus Mercedes CLS

Ajunsi la final, nu ne mai ramane decat un singur lucru de facut. Si anume sa ne alegem favoritii: Audi A7, BMW Seria 6 Gran Coupe sau Mercedes CLS?

Sondaj

Care este favoritul tau?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (148) Poze BMW Seria 6 Gran Coupe
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 4 Ianuarie 2012