Audi RS4 Avant vs Mercedes C63 AMG T-Modell: Ce alegi si de ce?

Audi RS4 Avant vs Mercedes C63 AMG T-Modell: Ce alegi si de ce?
Batalia dusa intre Mercedes C63 AMG si rivalii sai directi continua astazi cu un nou episod, ultima generatie a modelului de inalta performanta din Stuttgart provocand de-aceasta data la duel actualul Audi RS4 Avant.
Distribuie pe Facebook

Cifre, cifre si iar cifre...

Lansat pe piata in urma cu aproximativ doi ani, modelul Audi RS4 Avant B8 nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare sau introducere.

Reamintim, totusi, cu aceasta ocazie ca super-break-ul constructorului din Ingolstadt este pus in miscare de un V8 aspirat cu capacitate cilindrica de 4.2 litri, ce produce un total de 450 de cai putere la 8.250 rotatii per minut.

Cuplul maxim se invarte in jurul valorii de 430 Newton-Metri, cele 4.7 secunde necesare realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km./h, respectiv viteza maxima de 250 de kilometri pe ora completand fisa cu specificatii tehnice.

Audi RS4 AvantAudi RS4 Avant

Audi RS4 Avant

Asta la nivel de performanta. Daca vine insa vorba despre eficienta si practicabilitate, ei bine... modelul Audi RS4 Avant B8 propune un consum mediu de carburant de 10.7 litri la 100 de kilometri, in timp ce capacitatea de incarcare a portbagajului variaza intre 490 si 1.430 de litri.

Inainte de a incheia si merge mai departe, tinem sa reamintim, de asemenea, ca pe lista cu dotari standard mai intalnim si o transmisie DCT cu sapte rapoarte, plus un sistem de tractiune integrala cu diferential central autoblocabil.

In schimb, o suspensie dotata cu amortizoare reglabile este disponibila in mod optional, lucru valabil si pentru sistemul de franare cu discuri carbon-ceramice in componenta sa.

Audi RS4 Avant - Galerie FotoAudi RS4 Avant - Galerie Foto

Audi RS4 Avant - Galerie Foto

Trecand la noul Mercedes C63 AMG T-Modell, cele doua versiuni diferite de putere oferite de motorul V8 bi-turbo de patru litri, cuplat la o transmisie MCT cu sapte trepte de viteza, reprezinta primul lucru pe care il remarcam.

Cu 476 cai putere si 650 Newton-Metri in dreptul valorilor maxime, modelul entry-level se poate lauda cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in numai 4.2 secunde, aceeasi sarcina fiind dusa la capat de varianta de top, ce dispune de 510 CP si 700 Nm, in doar 4.1 secunde.

Viteza maxima este limitata la pragul celor 250 de kilometri pe ora in ambele cazuri, pe cand consumul mediu de carburant variaza intre 8.4 si 8.6 litri la 100 de kilometri.

Mercedes C63 AMG - Galerie FotoMercedes C63 AMG - Galerie Foto

Mercedes C63 AMG - Galerie Foto

Fara a mai fi vreun mister pentru nimeni, super-break-ul constructorului din Stuttgart vine la pachet impreuna cu un sistem de tractiune spate si diferential blocabil, mecanic pentru modelul entry-level si electronic pentru cel de top.

Tot pe lista cu echipamente standard regasim si o suspensie sport cu amorizoare reglabile, sistemul de franare cu discuri carbon-ceramice fiind optional si in situatia de fata.

Gusturile nu se discuta.

Chiar daca nu au trecut mai mult de doi ani de la aparitia sa in showroom-uri, modelul Audi RS4 Avant B8 are la baza un automobil cu o vechime de peste jumatate de deceniu.

Iar acest lucru se vede si simte atat la nivel exterior, cat si de interior, noul Mercedes C63 AMG T-Modell surclasandu-si rivalul din Ingolstadt fara drept de apel datorita design-ului sau mult mai proaspat si mai modern.

Mercedes C63 AMG - Galerie FotoMercedes C63 AMG - Galerie Foto

Mercedes C63 AMG - Galerie Foto

Dar gusturile nu se discuta, asa ca nu vom face mare tam-tam pe acest subiect. Raman in continuare cifrele legate de performanta si eficienta, care-i confera un avantaj clar super-break-ul din Stuttgart. Mai ales in conditiile in care preturile se pornire se situeaza la acelasi nivel: 77.550 de euro pentru Audi RS4 Avant versus 77.766 euro pentru Mercedes C63 AMG T-Modell.

In cazul in care iti propui sa te bucuri de serviciile noului Mercedes C63 AMG S T-Modell, situatia se schimba radical. Nu de alta, dar va trebui sa scoti din buzunare si / sau conturi nu mai putin de 86.037 euro.

Asadar, acestea fiind spuse, care este favoritul tau?

Sondaj

Care este favoritul tau?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (41) Poze Mercedes C63 AMG - Galerie Foto
mai multe