Care a copiat pe care: BMW Seria 2 Active Tourer vs. Kia Carens

Care a copiat pe care: BMW Seria 2 Active Tourer vs. Kia Carens
  • Kia Carens a fost lansata in 2013
  • BMW Seria 2 Active Tourer s-a lansat in 2014
  • Exista mai multe asemanari la design si accesorii
Distribuie pe Facebook

Doua autoturisme din clasa monovolumelor compacte par a se asemana mai mult decat trebuie. E vorba insa de doua branduri aflate la poluri opuse: BMW si Kia. Interesant este faptul ca masina coreana a aparut pe piata inainte de cea germana, motiv pentru care carcotasii cam arata cu degetul spre bavarezi...

Cea de-a 3-a generatie de Kia Carens, disponibila si in Romania, pare sa aiba un frate "vitreg" in curtea celor de la BMW. Si aici ne referim la cea mai noua lansare oficiala, BMW-ul Seria 2 Active Tourer, primul BMW cu tractiune fata din istorie.

Cea mai evidenta asemanare dintre cele doua MPV-uri compacte (Multi Purpose Vehicle) este cea de la prima vedere. Adica sunt asemenari la forma generala a caroseriei. Daca ne uitam si mai atent, vom vedea chiar si anumite elemente de design pe care cele doua masini de familie le impartasesc: linia curbata de pe laterale, care porneste de pe portiera fata, eleronul de pe haion si suprafata vitrata din laterale cu o constructie formata din 4 geamuri (doua in portiere si doua mici, triunghiulare).

BMW vs KiaBMW vs Kia

Cele doua monovolume compacte se aseamana cel mai bine din laterale. Din fata insa, nu prea exista elemente comune. Avem niste faruri complet diferite, la fel si designul capotei motorului. Aceeasi poveste este si in spate, unde coreenii si nemtii nu prea au lucruri in comun. Poate doar difuzorul de aer din partea inferioara a spoilerului, dar nimic care sa sara evident in ochi...

BMW vs KiaBMW vs Kia

BMW vs KiaBMW vs KiaBMW vs KiaBMW vs Kia

La interior, asa cum era de asteptat, avem de-a face cu diferente colosale. Oricat am incerca sa laudam interiorul lui Carens, acesta paleste, atat ca si calitate, cat si ca design si functionalitate in fata interiorului premium de BMW. Poate doar faptul ca ambele masini au volan, ceasuri de bord si un ecran LCD le face sa semene. Dar atat.

Pe final, semnalam un element care este aproape identic la ambele masini. E vorba de jantele de aliaj. Acestea sunt in 5 spite duble, cu un design asemanator. Izbitor de asemanator. Poate de aici s-a si declansat aceasta polemica, legata de cele doua modele. Acum, spune-ne si parerea ta, despre asemanarea sau diferenta dintre cele doua masini de familie.

BMW vs KiaBMW vs Kia

Sondaj

Ce parere ai despre cele doua masini?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze BMW vs Kia
mai multe