Cursa dintre BMW M760 si Mercedes S63 AMG ne arata, inca o data, de ce tractiunea integrala e cea mai buna optiune

Cursa dintre BMW M760 si Mercedes S63 AMG ne arata, inca o data, de ce tractiunea integrala e cea mai buna optiune
  • Cursa de acceleratie intre BMW M760 xDrive si Mercedes S63 AMG
  • Limuzina bavareza vine cu AWD, cea din Stuttgart cu RWD
  • Tractiunea integrala reuseste sa anuleze avantajul greutatii
Distribuie pe Facebook

Chiar daca este cu aproximativ 200 de kilograme mai greu decat rivalul sau cu motor V8, noul BMW M760 xDrive reuseste sa se impuna in fata modelului Mercedes S63 AMG - disponibil doar cu tractiune spate pe piata din Marea Britanie.

Ambele ofera un lux nemarginit si o putere maxima de aproximativ 610 CP, insa asemanarile dintre M760 xDrive si S63 AMG se opresc aici. Si totul din pricina faptului ca Mercedes a ales sa isi vanda limuzina pe piata din Marea Britanie doar intr-o versiune cu tractiune spate, pe cand nava amiral a companiei BMW este livrata la pachet exclusiv cu tractiune integrala.

De altfel, diferente majore intalnim si la nivel de motor. In timp ce noul Mercedes S63 AMG este pus in miscare de o unitate cu numai opt cilindri in V si capacitatea de patru litri, modelul BMW M760 xDrive apeleaza la un urias V12 de 6.6 litri. In ambele cazuri s-a optat pentru un sistem de supraalimentare cu doua turbine si, dupa cum precizam inclusiv anterior, o putere maxima de aproximativ 610 CP.

Ce se intampla insa atunci cand cele doua limuzine de lux si inalta performanta ale Germaniei ajung fata in fata? Avand avantajul sistemului de tractiune integrala, noul BMW M760 xDrive ar trebui sa se impuna fara emotii intr-o cursa de acceleratiei cu pornire de pe loc; ceea ce se si intampla, de altfel, cu mentiunea ca modelului Mercedes S63 AMG se descurca mai mult decat onorabil.

Ba chiar cel din urma isi ia revansa atunci cand cursa de acceleratie cu pornire de pe loc este inlocuita cu o liniuta din mers; un rezultat oarecum de anticipat daca adaugam in lista si un detaliu neprecizat pana acum, dar care cantareste mult intr-o astfel de proba: noul BMW M760 xDrive este mai greu cu aproximativ 200 de kilograme mai mult decat Mercedes S63 AMG.

Distribuie pe Facebook
mai multe