Inca o palma data nemtilor: Primul hot-hatch de la Hyundai bate pe circuit cel mai puternic Golf GTI din istorie

Inca o palma data nemtilor: Primul hot-hatch de la Hyundai bate pe circuit cel mai puternic Golf GTI din istorie
  • Duel pe circuit intre Hyundai i30 N Performance si Volkswagen Golf GTI TCR
  • Batalia este castigata cu 0,1 secunde primul hot-hatch al coreenilor
  • Intre cele doua modele exista diferente majore de putere, cuplu si pret
Distribuie pe Facebook

Demonstratie de forta din partea noului I30 N Performance: primul hot-hatch din istoria companiei Hyundai bate pe circuit cel mai puternic Golf GTI din toate timpurile, modelul Volkswagen Golf GTI TCR.

Doua dintre cele mai performante compacte cu tractiune fata ale momentului si-au dat intalnire in ultimul test comparativ organizat de germanii de la SportAuto. Este duelul noilor Hyundai i30 N Performance si Volkswagen Golf GTI TCR, respectiv primul hot-hatch din istoria companiei Hyundai si cel mai puternic Golf GTI din toate timpurile.

Scoase pe circuit, automobilele care concureaza impotriva unor nume precum Ford Focus ST sau Renault Megane RS au reusit timpi similari, insa modelul asiatic a fost mai rapid cu 0,1 secunde. Extrem de surprinzator daca tinem cont de...

... diferentele de cuplu, putere si acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora. Pus in miscare de un benzinar turbo de doi litri, noul Hyundai i30 N Performance este livrat la pachet alaturi de 275 CP si 353 Nm, astfel ca atinge prima suta in 6.1 secunde. Ca o comparatie, versiunea Volkswagen Golf GTI vine cu 290 CP, 380 Nm si 5.6 secunde.

Totodata, diferente majore sunt si in dreptul pretului de vanzare. Pe piata din Germania, primul hot-hatch din istoria companiei Hyundai porneste de la 33.100 de euro, pe cand cel mai puternic Golf GTI din toate timpurile costa 39.375 de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe