Le-au scos pe autostrada ca sa vada care-i mai rapida. Test comparativ intre VW Golf R si SEAT Leon Cupra 300

Le-au scos pe autostrada ca sa vada care-i mai rapida. Test comparativ intre VW Golf R si SEAT Leon Cupra 300
  • SEAT Leon Cupra 300 are 300 CP pe puntea fata
  • VW Golf R ofera 310 CP si tractiune integrala
  • Cele doua automobile se iau la intrecere
Distribuie pe Facebook

Ambele ascund sub capota o motorizare turbo de doi litri si ofera contracost o cutie automata cu dublu ambreiaj. Numai unul se bucura insa si de un sistem de tractiune integrala, celalalt mizand pe o configuratie FWD.

Echipat cu un propulsor 2.0 TSI de 300 CP si disponibil la vanzare inclusiv intr-o versiune DSG, spaniolul SEAT Leon Cupra 300 ocupa un loc fruntas in topul celor mai rapide automobile cu tractiune fata ale momentului. Modelul companiei iberice are nevoie de doar 5.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

De cealalta parte, germanul Volkswagen Golf R ascunde sub capota o motorizare identica, dar cu 10 CP in plus, cuplata si de-aceasta data la o cutie automata cu dublu ambreiaj. Automobilul marcii din Wolfsburg sprinteaza pana la 100 km/h in 4.6 secunde insa, ajutat fiind de sistemul 4x4 inclus pe lista cu dotari standard.

Asadar, spaniolul SEAT Leon Cupra 300 nu are nicio sansa in fata alternativei sale germane cu tractiune integrala. Nu are nici macar o singura sansa la viteze mici, dar testul realizat de olandezii de la AutoTop nu se incheie odata cu atingerea vitezei 100 km/h, ci continua si dupa acest prag, asa cum urmeaza sa vezi:

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 15 Noiembrie 2017