Masina cu cel mai mare motor a pierdut toate cursele. Vechiul S8 a luat bataie chiar si de la un diesel

Masina cu cel mai mare motor a pierdut toate cursele. Vechiul S8 a luat bataie chiar si de la un diesel
  • Vechiul Audi S8 merge la duel cu noul A8 TDI si un S3
  • Limuzina cu motor V8 pierde toate cursele
  • Castigator la fiecare capitol este hot-hatch-ul
Distribuie pe Facebook

In vremurile ei de glorie, mandria companiei Audi nu se putea plange de astfel de probleme. Nu degeaba ascunde un V8 sub capota...

La mai bine de doua decenii de la prima sa aparitie in fata publicului larg, prima generatie a modelului S8 revine pe buzele tuturor. Limuzina cu motor aspirat de 4.2 litri in dotare da piept cu ultimele aparitii din gama nemtilor.

Invitatul special al celei mai recente curse organizate de publicatia Carwow, (candva) mandria companiei Audi se ia la intrecere cu noul A8 - in versiunea diesel, si compacta sportiva S3. Atat in acceleratie, cat si pe partea de franare.

Din pacate, propulsorul V8 s-a dovedit insuficient pentru a-i aduce victoria vechiului S8, in timp ce uzura franelor si-a spus la randul ei cuvantul. Prima generatie a super-limuzinei germane nu au reusit sa castige nici macar o cursa.

Ba chiar mai mult decat atat, modelul cu motor aspirat de 4.2 litri a pierdut inclusiv sansa de a se impune in fata noului A8 diesel. Indiferent ca a fost vorba despre liniuta cu plecare de pe loc ori cea din mers, dupa cum se poate vedea.

Si chiar daca nu reprezinta o surpriza majora, toate probele care compun acest duel organizat de publicatia Carwow au acelasi castigator. Compacta sportiva S3, care ofera propulsie turbo, putere suficienta, 4x4 si greutate satisfacatoare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 20 Mai 2019