Momentul acela cand masina ta de peste 400.000 de euro ia bataie de la una mult mai ieftina, cu motor mai mic si cai mai putini. VIDEO

Momentul acela cand masina ta de peste 400.000 de euro ia bataie de la una mult mai ieftina, cu motor mai mic si cai mai putini. VIDEO
  • Britanicii de la Carwow au pus la cale o noua liniuta extrem de interesanta
  • Actori principali sunt Lamborghini SVJ, Ferrari 812 si Porsche 911 Turbo S
Distribuie pe Facebook

Echipat c-un benzinar aspirat in 12 cilindri, de 6.5 litri si aproximativ 770 CP, actualul Lamborghini Aventador SVJ ocupa un loc fruntas in topul celor mai potente automobile ale planetei.

Oferit exclusiv in compania unei cutii automate cu sapte rapoarte, care lucreaza alaturi de un sistem inteligent de tractiune integrala, modelul italian impresioneaza inclusiv prin timpul mai mic de trei secunde necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora. Viteza maxima de peste 350 km/h si pretul ce depaseste 400.000 de euro completeaza reteta in cauza.

La polul opus, ei bine... noul Porsche 911 Turbo S nu costa decat vreo 175.000 de euro, pe cand propulsorul regasit in compartimentul motor beneficiaza de numai sase cilindri - plus doua turbine, ce este drept.

Meniul cu pricina continua cu o putere maxima de doar 650 CP, unitatea de 3.8 litri prezenta la datorie bucurandu-se la randul ei de serviciile unui sistem de tractiune integrala si, totodata, ale unei cutii automate cu sapte rapoarte (si dublu ambreiaj, fie vorba intre noi). Puse cap la cap, toate aceste elemente se traduc printr-un 0 - 100 de kilometri pe ora in exact 2.7 secunde.

Ultimul, dar nu cel din urma, actualul Ferrari 812 Superfast urmeaza exemplul conationalului Lamborghini Aventador SVJ si pariaza pe un benzinar aspirat cu 12 cilindri in V, tot de 6.5 litri, insa cu 800 CP in total.

Intr-un final, cutia automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj ne duce cu gandul la noul Porsche 911 Turbo S, super-sportiva companiei din Maranello fiind totusi singura cu un sistem de tractiune spate. Chiar si asa, sprintul de la 0 la 100 de kilometri pe ora devine realitate in 2.9 secunde, deloc surprinzator atunci ca vine vorba despre pret si afli ca sare de 290.000 de euro.

Asadar, acestea fiind spuse, sa-nceapa distractia: Lamborghini Aventador SVJ, Porsche 911 Turbo S si Ferrari 812 Superfast - cursa de acceleratie cu plecare de pe loc, cursa de acceleratie din mers si cursa... de franare.

Distribuie pe Facebook
mai multe