Nemtii au bagat la mijloc cea mai ieftina masina de la Tesla. Cum s-a descurcat Model 3 in fata greilor de la BMW si Mercedes

Nemtii au bagat la mijloc cea mai ieftina masina de la Tesla. Cum s-a descurcat Model 3 in fata greilor de la BMW si Mercedes
  • Test comparativ cu Tesla Model 3, BMW M850i si Mercedes E63 S
  • Cele trei masini se intrec in acceleratii de pe loc si din mers
  • Ultimul test surprinde performantele sistemelor de franare
Distribuie pe Facebook

Dupa ce si-a umilit rivalii directi, cea mai ieftina masina de la Tesla a pornit sa-si incerce norocul impotriva nivelului urmator. Nu pleca nicaieri: este vremea unei curse intre Model 3 si duoul BMW M850i & Mercedes E63 S.

Comercializata sub denumirea de Model 3, cea mai ieftina masina de la Tesla se vinde zilele acestea in trei configuratii mari si late. Printre optiunile pusa la dispozitia clientilor se numara inclusiv o versiune Performance, cu doua motoare si tractiune integrala.

Disponibila in schimbul unei sume de 59.900 de dolari, reteta respectiva aduce cu sine atat o acceleratie de la 0 la 96 km/h in 3.2 secunde, cat si o viteza maxima de 260 km/h. Autonomia totala se apropie de 500 de kilometri, insa nu conteaza in cazul de fata.

Nu de alta, dar noua Tesla Model 3 Performance a fost de-aceasta data supusa unor provocari in care performantele primeaza. Vorbim, mai precis, despre doua curse diferite de acceleratie - nu doar de pe loc, ci si din mers, plus un test al... sistemului de franare.

Lista cu contracandidati se rezuma la doua dintre cele mai potente automobile pe benzina ale momentului, rolul de personaj principal revenindu-i, evident, noului Mercedes E63 AMG S. Care combina un V8 de 612 CP cu o cutie automata si un sistem de tractiune integrala.

O alta masina pe care Tesla Model 3 Performance trebuie sa o bata este primul BMW M850i xDrive din istorie. Care mixeaza la randul lui un V8 cu o cutie automata si un sistem de tractiune integrala, marea diferenta constand ca propulsorul in opt cilindri ofera 530 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe