Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R

Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R
Noul Renault Megane RS Trophy a fost declarat recent Regele hot hatch-urilor cu tractiune fata, insa cum se descurca modelul francez in fata unei provocari trimise de hot hatch-ul din Wolfsburg, impresionantul Volkwsagen Golf R? Este adevarat, avem de-a face cu doua filosofii diferite, insa pretul asemanator le arunca intr-o lupta directa si fara mila.
Distribuie pe Facebook
Design Exterior:

Inca de la lansare, noul Renault Megane Coupe a atras toata atentia asupra sa printr-un design original, placut privirii si, nu in ultimul rand, pe de-o parte sportiv, pe de-o parte elegant. In ceea ce priveste cea de-a sasea generatie a modelului Volkswagen Golf, lucrurile stau cu totul altfel, modificarile fiind pastrate la un nivel minim - comparativ cu generatia anterioara, a cincea la numar.

Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R

Cum se vad insa ambele modele prin versiunile lor de top? Pe scurt, mai bine ca niciodata. De exemplu, performantul Renault Megane RS Trophy vine la pachet cu un kit aerodinamic extrem de agresiv, compus din elemente precum spoiler fata cu prize uriase de aer, LED-uri si accente de negru, praguri laterale redesenate si spoiler spate cu difuzor inclus, plus evacuare montata central. Mai mult de atat, plafonul a fost finisat in negru, eleronul pentru acesta nu lipseste, iar nota finala este data de extensiile pentru aripi, ce ascund jante pe 19 inci.

Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R

Daca ne uitam atent la impresionantul Volkswagen Golf R, putem observa cu usurinta ca si acesta se bucura de aceeasi reteta. Mai exact, comparativ cu versiunea de serie, Golf-ul R se bucura de un nou-si-atragator body kit, ce aduce cu sine modificari imediat vizibile, precum spoiler fata cu prize uriase de aer si LED-uri, praguri laterale usor redesenate si, nu in ultimul rand, acelasi spoiler spate cu difuzor inclus si evacuare montata central. Eleronul pentru plafon nu lipseste nici in cazul de fata, aceeasi nota finala fiind data de extensii pentru aripi ce ascund jante, de aceasta data, pe 18 inci.

Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R

Drept urmare, ambele hot hatch-uri se bucura de un aspect extrem de agresiv, ce va iesi in evidenta intotdeauna. Inca de la prima aparitie.

Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R

Design Interior:

Din pacate, francezii de la Renault nu ne-au oferit si fotografii cu interiorul noii sale creatii, insa din comunicatul de presa reiese ca Megane RS Trophy se bucura de prezenta unor scaune sport Recaro, respectiv a unui sistem ce inregistreaza si afiseaza in timp real diverse informatii ale masinii. In cazul in care aruncam o privire asupra modelului Volkswagen Golf R, vom observa ca si hot hatch-ul german beneficiaza de scaune sport. In plus, daca vine vorba de spatiu interior, R-ul puncteaza la acest capitol, fiind disponibil si intr-o versiune in cinci usi. Revenind insa la variantele in trei usi, pasagerii mai inalti ai modelului francez ar putea avea probleme din cauza liniei agresive a plafonului.

Date Tehnice:

Atat Renault Megane RS Trophy, cat si Volkswagen Golf R sunt livrate clientilor cu un motor turbo, de doi litri, ce dezvolta valori asemanatoare. Mai exact, modelul francez se lauda cu 265 CP si 360 Nm, in timp ce hot hatch-ul german beneficiaza de 270 CP si 350 Nm.

Important de specificat: Volkswagen Golf R vine in standard cu sistem de tractiune integrala si transmisie manuala in sase trepte, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel in 5.7 secunde. De asemenea, distanta 0 - 1.000 metri este parcursa in numai 25.4 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata la 250 km/h. Pentru cei mai pretentiosi din fire, constructorul german ofera si cutia de viteze DSG - echipament disponibil optional, ce coboara acceleratia de la 0 la 100 km/h la 5.5 secunde.

Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R

Revenind la Renault Megane RS Trophy, modelul francez a fost declarat recent Regele hot hatch-urilor cu tractiune fata, reunsind sa parcurga un tur la Nurburgring in doar opt minute, sapte secunde si 97 sutimi. Dar asta nu e tot. Acestei remarcabile performante i se alatura si un timp de numai sase secunde pentru a atinge primii 100 km/h, in timp ce distanta 0 - 1.000 metri este parcursa, la fel ca si in cazul lui Volkswagen Golf R, in doar 25.4 secunde. In ceea ce priveste viteza maxima, modelul francez poate accelera pana la 254 km/h.

Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R

Desi cele doua modele au filosofii diferite, pretul asemanator le arunca intr-o lupta directa si fara mila. Mai exact, Renault a anuntat ca noul Megane RS Trophy va avea in Franta un pret de pornire de 35.500 euro, in timp ce modelul Volkswagen Golf R porneste, in aceeasi tara, de la 37.050 euro. Si, desi ultimul pare a avea un avantaj in persoana sistemului de tractiune integrala, sa nu uitam totusi ca primul va fi fabricat in doar 500 de exemplare. Asadar, acestea fiind spuse, care este preferatul tau?

Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R

Sondaj

Renault Megane RS Trophy versus Volkswagen Golf R

Noul Renault Megane RS Trophy a fost declarat recent Regele hot hatch-urilor cu tractiune fata, insa cum se descurca modelul francez in fata unei provocari trimise de hot hatch-ul din Wolfsburg, impresionantul Volkwsagen Golf R? Fiecare vot conteaza!

Distribuie pe Facebook
mai multe