Sunt toate masinile care conteaza aici. Test comparativ intre RS3, A45, Civic Type R, Focus RS si Golf GTI

Sunt toate masinile care conteaza aici. Test comparativ intre RS3, A45, Civic Type R, Focus RS si Golf GTI
  • Test comparativ intre cele mai tari hot-hatch-uri ale momentului
  • Au fost invitate modele precum RS3, Civic Type R sau Focus RS
  • Lista continua cu A45 AMG, Golf GTI, Leon Cupra si 308 GTI
Distribuie pe Facebook

Din acest versus nu lipsesc, de altfel, nici modelele 308 GTI ori Leon Cupra. Avem, asadar, premiza unui duel extrem de interesant intre cele mai interesante sportive de clasa compacta ale momentului.

Unele vin cu tractiunea integrala, altele cu pretul scazut. Unele fac parte din segmentul premium, altele nu sunt disponibile decat in compania unei cutii manuale. Iar lista poate continua la nesfarsit.

Concluzia va fi insa intotdeauna aceeasi. Ca o persoana interesata direct de achizitionarea unei sportive de clasa compacta, ei bine... nu vei avea deloc o misiunea usoara in luarea deciziei corecte.

Este probabil si motivul pentru care publicatia DRIVE Magazine din Grecia a adus pe circuitul Serres nu mai putin de sapte hot-hatch-uri. Printre care si RS3 Sportback, Focus RS ori Civic Type R.

De altfel, au raspuns afirmativ acestei provocari si Mercedes A45 AMG, dar Volkswagen Golf GTI. Lor li se alatura alte trei nume cu rezonanta in segment: Peugeot 308 GTI si SEAT Leon Cupra.

Lipsesc, din pacate, BMW M140i sau Hyundai i30 N, care nu au fost disponibile la momentul filmarilor. Lucru valabil si Volkswagen Golf R si cea mai recenta generatie a francezului Renault Megane RS.

Revenind la testul comparativ al grecilor de la DRIVE Magazine, timpii obtinuti de anumite masini sunt extrem de interesanti. In unele cazuri in sensul pozitiv, in alte cazuri... dimpotriva. Mai precis, situatia sta in felul urmator:

Marca si model Timpul obtinut pe circuit
Audi RS3 Sportback 1:31.71
Honda Civic Type R 1:31.93
Ford Focus RS 1:32.37
Mercedes A45 AMG 1:32.71
SEAT Leon Cupra 1:33.67
Peugeot 308 GTI 1:33.84
Volkswagen Golf GTI Performance 1:35.89
Acestea sunt cele mai bune performante ale modelelor mentionate anterior, pe cand proba video este putin mai jos. In limba greaca, dar cu disponibilitatea selectarii traducerii in engleza, daca te intrebai cumva:
Distribuie pe Facebook
mai multe